sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Nöyhtis 1 vuotta! / Glögijuustokakku


Nöyhtäpallero on tänään täyttänyt yhden vuoden! Valitettavasti aikani ei riitä järjestämään sen kunniaksi mitään arvontaa tms, mutta saatte siitä huolimatta jättää palautetta tai toiveita, risuja tai ruusuja kommenttilaatikkoon. :) Sen sijaan jotakin uutta blogissani tänään tarjoan: uusi aluevaltaus on juustokakkujen maailma! Tässä ensimmäinen tekemäni juustokakku, ja kyseessä on jouluinen glögijuustokakku. Vähän jäi harmittamaan että glögin väri jotenkin haalistui tosi paljon kun liivatteet sekoitti sinne sekan, ja juustotäyte paistaa aika hyvin läpi. No, ensi kerralla onnistutaan paremmin :)

Glögijuustokakku

Pohja:
200 g pipareita
75 g voita

Täyte:
1 dl sokeria
1 kananmuna
500 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
2 rkl aitovaniljasokeria
6 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Päälle:
2 dl glögiä
3 liivatelehteä

Murskaa piparit ja sulata voi. Laita irtopohjaisen (halkaisija 22–24 cm) vuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita murskatut piparit ja sulatettu voi keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä kunnolla.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita juustoa esimerkiksi haarukalla ja lisää se sitten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mausteet.

Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada sulaneet liivatteet kermaan. Sekoita huolella.Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Kaada täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Tasoita pinta nuolijalla. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste. Sekoita liivatteet kuumaan glögiin. Anna glögin jäähtyä. Kun neste on jäähtynyt, kaada se tasaisesti kakun päälle. Siirrä kakku taas jääkaappiin.

Siirrä valmis kakku tarjoiluastiaan ja koristele kanelitangoilla ja kohmeisilla puolukoilla tai karpaloilla.

4 kommenttia:

  1. laitoitko tiivistettä vai normiglögiä? laita tiivistettä ja vähän vettä ni tulee hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Käytin ihan vaan tavallista glögiä

      Poista
  2. Älä turhaan harmittele, minusta pinta näyttää kauniilta noin! Nonparellit ja sokerihelmet ikäänkuin leijuu pinnalla, kaunista :)
    Onnea 1-vuotiaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hih, minäkin tässä kyllä jälkeen päin olen katsellut että on hauskan näköistä kun koristuksen varjot näkyvät kakun pinnassa :D

      Poista