Dajm sydämet
2 rkl vehnäjauhoja
2rkl siirappia
2 rkl voita tai margariinia
1 rkl kermaa
1/2 dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
1 dl sokeria
1 rkl tavallista tai tummaa kaakaojauhetta (tavallisella
tulee vaaleampaa ja miedomman makuista, itse pidän enemmän tavallisella
kaakaojauheella)
150 g maitosuklaata
Laita rasva kattilaan. Anna sulaa hetken. Lisää kerma ja
muut ainekset paitsi suklaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia koko
ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperille, laita toinen leivinpaperi päälle
ja kauli taikina ohkeiseksi levyksi. Huom! Toimi ripeästi sillä taikina jäähtyy
nopeasti ja kovettuu kovaksi. Heti kun olet kaulinut levyn ohkaiseksi ota päällimmäinen leivinpaperi
pois ja painele nopeasti sydänmuotilla levyyn sydämiä. Kun levy on kovettunut
irrota sydämet napsauttamalla ne varovasti irti. Lusikoi suklaata sydämelle ja
levitä. Anna suklaan kovettua viileässä.
Voit myös levittää suklaan koko levyn päälle ennenkuin
irrotat sydämet, mutta se on hieman sottaisempaa puuhaa. Voit myös tehdä
samalla tavalla muitakin kuvioita erillaisilla muoteilla. Ylijäämäpalat voit
vaikka murskata pieneksi ja laittaa esim kermavahdon joukkoon tai kakun väliin,
tai sekoittaa sulaan suklaaseen ja lusikoida pieniin karamellimuotteihin.
Oi namia :P
VastaaPoista