perjantai 7. joulukuuta 2012

Dajm sydämet



Dajm sydämet

2 rkl vehnäjauhoja
2rkl siirappia
2 rkl voita tai margariinia
1 rkl kermaa
1/2 dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
1 dl sokeria
1 rkl tavallista tai tummaa kaakaojauhetta (tavallisella tulee vaaleampaa ja miedomman makuista, itse pidän enemmän tavallisella kaakaojauheella)
150 g maitosuklaata

Laita rasva kattilaan. Anna sulaa hetken. Lisää kerma ja muut ainekset paitsi suklaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperille, laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli taikina ohkeiseksi levyksi. Huom! Toimi ripeästi sillä taikina jäähtyy nopeasti ja kovettuu kovaksi. Heti kun olet kaulinut levyn  ohkaiseksi ota päällimmäinen leivinpaperi pois ja painele nopeasti sydänmuotilla levyyn sydämiä. Kun levy on kovettunut irrota sydämet napsauttamalla ne varovasti irti. Lusikoi suklaata sydämelle ja levitä. Anna suklaan kovettua viileässä.

Voit myös levittää suklaan koko levyn päälle ennenkuin irrotat sydämet, mutta se on hieman sottaisempaa puuhaa. Voit myös tehdä samalla tavalla muitakin kuvioita erillaisilla muoteilla. Ylijäämäpalat voit vaikka murskata pieneksi ja laittaa esim kermavahdon joukkoon tai kakun väliin, tai sekoittaa sulaan suklaaseen ja lusikoida pieniin karamellimuotteihin.


1 kommentti: