keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Mausteiset omenamuffinssit


Jouluksi tein meille tällaisia muffinsseja, joiden ohjeen bongasin netistä joku aika sitten. Kuulosti niin ihanan jouluiselta, että oli aivan pakko kokeilla. Eikä kyllä ollut pettymys. :) Kuori näissä muffinsseissa on mukavan rapsakka, mutta sisältä muffinssi on ihanan pehmeä... Ja vuokinä käytin ihanan jouluisia tonttuvuokia, joita salainen leivontaystäväni minulle lähetti :)

Mausteiset omenamuffinssit

Kuorrutus
n. 1,2 dl pekaanipähkinöitä (tai esim. saksanpähkinöitä)
n. 1,2 dl fariinisokeria
n. 0,6 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl sitruunankuorta, raastettuna
n. ½ dl voisulaa

Muffinssitaikina:
n. 4,7 dl omenaa pieninä paloina
n. 4 d vehnäjauhoja
n. 1,8 dl ruskeaa sokeria (esim. muscovado)
n. 1,2 dl sokeria
2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/8 tl muskottia
n. 1,2 dl karpaloita (alkup. ohjeessa rusinoita)
n. 1,2 dl pekaanipähkinöitä (alkup. ohjeessa saksanpähkinöitä)
3 kananmunaa, rikottuna
n. 1,2 dl voita sulana
n. 1,2 dl maustamatonta jogurttia (alkup. ohjeessa 113 g tuorejuustoa)
1/2 tl vaniljaa tai 1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunankuorta, raastettuna

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja laita syrjään.

Sekoita muffinssitaikinan kuivataineet toisessa kulhossa ja toisessa kulhossa sekoita kananmunat, tuorejuusto, karpalot, sula voi ja omenat.

Sekoita kuivat ja kosteat aineet keskenään. Taikinan pitäisi olla suhteellisen pehmeää.

Jaa sitten taikina muffinssivuokiin ja pirskottele kuorrute taikinan päälle. Paista n. 190 asteessa 20-25 min tai kunnes ovat kypsiä. Muffinssin koko vaikuttaa paistoaikaan. Anna muffinssien jäähtyä n. 5 min ennenkuin irrotat ne vuuista ritilälle. Malta vielä, kunnes muffinssit ovat jäähtyneet ja tarjoa teen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti