keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Ananas-murupaistos



Taas oli tuoreet ananakset tarjouksessa tuossa meidän lähikaupassa, ja pakkohan se oli yksi ottaa matkaan. Ananas kun on yksi suurista herkuistani... Ananas tuoreena on taivaallista ihan paljaanakin, mutta halusin kuitenkin valmistaa siitä jonkun kivan jälkiruoan. Monesti olen tehnyt uuniananasta, joka on ihan älyttömän hyvää, mutta nyt oli aika kokeilla jotakin uutta. Ei tämä murupaistos suuresti tuosta uuniananaksesta eroa, mutta rapsakka murupaistos päällä on mukava lisä. Lisäsin tähänkin vähän pähkinää, vaikkei sitä alkuperäisessä ohjeessa mainittu, mutta meillä kun nyt on tuota pähkinää niin pitäähän se johonkin käyttää. ;) Mutta oikein makoisan jälkiruoan tästä sai! Jos pähkäilet ongelman kanssa, että mitä tehdä tuoreesta ananaksesta, niin tässä on yksi varteenotettava vaihtoehto.

Ananas-murupaistos

tuore ananas
voita/margariinia vuoan voiteluun
2 rkl siirappia
100 g voita/margariinia
3 dl kaurahiutaleita
(halutessasi pähkinää)

Kuori ja paloittele ananas. Voitele uunivuoka ja laita ananaksen palaset sinne. Sulata voi kattilassa ja lisää kaurahiutaleet voihin. Sekoita. Laita siirappi ananaspalojen päälle ja halutessasi ripottele pähkinöitä/rouhetta sinne tänne. Kaavi muruseos päällimmäiseksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin puolituntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti