Tänään on se päivä, kun täällä juhlitaan vuoden kohokohtaa eli Halloweenia! Mä oon eilen taas leivoskellut hullun lailla ruokia, mm. näitä vegaanikeksejä. (Pakoittelen kuvien laatua, piti lomalla jättää järkkäri vanhempien luokse kun lentokoneessa saa kuljettaa rajallisen määrän tavaraa... Ja meillä tuppaa olemaan niin hämärää että pokkarikamera haluaa valottaa niitä pitkään ja kuvista tulee helposti epätarkkoja. Onneksi ensi viikonloppuna saan kamerani takaisin:) Mä en ookkaan ennen mitään vegaanista tehnyt. Meinasin ensin että olisin kaikista vegaanikekseistä tehnyt hämähäkkejä, mutta taikina oli jotenkin niin vaikeasti käsiteltävää että vaihdoin helpompaan muottiin, lepakkoon. Meinasin että normaalit keksit ois tehny lepakon muotoisiksi. Olis pitänyt valita toisinpäin. No, tällä kertaa vegaani saa kahdenmuotoisia keksejä ja tavallista ruokavaliota noudattavalle tarjotaan cookieita. Meinasin nämäkin koristella jotenkin, mutta mielikuvitusloppui kesken ja päätin että nimeän ne vaan kuivettuneiksi peikonkakkakikkareiksi, tai joksikin vastaavaksi. Kyllähän cookiet vähän näyttää sellasilta läjiltä, kun pidemmiksi aikaa jää katsomaan, vai mitä? Kuvaa cookiesta myöhemmin. Ohje esiintyykin blogissani aikaisemmin täällä.
Vegaanikeksit
100 g sinistä keijua
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Kaulitse taikina ohueksi levyksi. (Varo kuitenkin tekemästä levystä liian ohuita, koska tällöin keksejä on vaikea saada pysymään muodossaan, kun ne irrottaa leivonta-alustasta) Ota taikinasta kuvioita piparimuotilla ja nosta keksit leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Paista keksejä 10-12 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Osan kekseistä koristelin valkosuklaalla vampyyrilepakoiksi, mutta tämä ei enää ole vegaaninen.
Ihania
VastaaPoistahihi, lepakko- ja hämähäkkimuotit on näppärä varustus kauhufanin keittiössä ^___^
Poista