sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Mustikkapiirakka (uunipellillinen)


Tänään on isänpäivä, ja täällä sitä on vietetty perheen kanssa täällä meillä. Sukulaisia on ollut kylässä, tehtiin kotiruokaa ja leivoin jälkkäriksi tämän mustikkapiirakan. Ohjeen mukaan taikinaan tulee jauhoja 4 ½ dl, mutta muokkasin sitä hieman ja laitoin taikinaan 2 dl jauhoja, 1 dl kaurahiutaleita ja 1½ dl mantelijauhoja, jolloin pohjasta tulee mielestäni parempi.

Mustikapiirakka (uunipellillinen)

taikina:
225 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja ( tai: 2 dl vehnäjauhoja, 1 dl kaurahiutaleita, 1½ dl mantelijauhoja)
1 - 2 tl leivinjauhetta

täyte:
4 - 5 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 5 dl mustikoita

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Itse voitelin vielä pellin reunat ettei piirakka tartu niihin kiinni.

Levitä mustikat piirakkapohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, pyörittele ne perunajauhoissa.
Sekoita kermaviiliin kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä täyte mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa noin puolituntia.



4 kommenttia:

  1. Tälläinen mustikkapiirakka on kyllä minun mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan hirrveän hyvää, kaikki meni kaupaksi illan aikana! ^___^

      Poista
  2. NAM :P itse olen nyt etsiskellyt oman näköistä kerrosvatia kun en sellaista vielä omista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä löysin tuon omani Kodin1:sestä, ja Anttiloissakin on näkynyt pyörivän. Minäkin etsiskelin kyllä hirmu pitkään... Juuri oikean näköisten tarjoiluastioiden löytäminen on kyllä yhdenlainen päänvaiva :D Multa puuttuu vielä mieleinen kakkulautanen.

      Poista