perjantai 15. helmikuuta 2013

Vohvelit isoäidin tapaan


Tästä reseptistä kunnia ei tällä kertaa kuulu omalle isoäidilleni, vaan salaisen leivontaystäväni isoäidille. Helmikuun paketissa sain vohveliohjeita, ja suurena lettujen ja vohveleiden ystävänä minun piti päästä heti kokeilemaan. Koska ruokaa on tänään tullut syötyä aika hyvin, tein ensimmäisenä makeita vohveleita jälkkäriksi. Ehkä vielä viikonlopun aikana kokeilen suolaisia vohveleita!

250 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
noin 4 dl vettä
7,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää puuhaarukalla sekoittaen joukkoon vuorotellen veden kanssa. Taikina saa jäädä paksuksi, muromaiseksi. Laita lusikalla taikinanokareita vohveliraudalle ja paista vaaleanruskeiksi. Tarjoa lämpimänä hillon, marjojen ja kermavaahdon kera.

Täytyypä sanoa että tässäpä erikoinen vohveliohje! En oo ennen törmänny tälläseen että taikina valmistetaan tosiaan vähän murotaikinan malliin. Hyviä oli kyllä, mutta aika raskaita, tai sitten näistä tuli vaan nähän turhan paksuja :D Mutta montaa ei tarvitse syödä, eli annoksesta riittää aika monelle ;)




Jälkiruuan jälkiruuaksi tein vielä tälläsen extraihanan makean kaakaon! Kuuman kaakaon sekaan nakkasin ensin muutaman palan maitosuklaata, sitten vaahtokarkkeja, päälle kermaa jota salaiselta ystävältäni sain, ja sitten vielä suklaaströsseleitä päälle... Nam!

8 kommenttia:

  1. enpäs minäkään ole törmännyt aiemmin tämmöisiin vohveleihin. Oli varmasti mielenkiintoinen kokeilu. Näyttävät todella herkullisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, oli tosiaan mielenkiintoinen kokeilu, niin erikoisen oloinen resepti on :) Mutta kannatti kokeilla, oli nimittäin hyvää :D

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Maistuisi täälläkin.. nimim. laiska vohvelinpaistaja.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihi, minä voisin elää vohveleilla :D Oikeaa ruokaa olen kovin laiska tekemään mutta vohveleita voi paistaa millon vaan ;)

      Poista
  3. ...täällä toinen joka jo miltei elää vohveleilla :D - erilaiset täytekäverit nälän ajankohdasta ja suuruudesta riippuen !

    VastaaPoista
  4. Minäkin voisin elää vohveleilla! Harmi vaan, että tällä erää se ei onnistu, sillä vohvelipannusta on johto "palanut" poikki kovassa käytössä. Ensin pitäisi käydä pannukaupoilla.

    Hyvältä näyttää ja kuulostaa tuo resepti kokeilemisen arvoiselta.

    VastaaPoista
  5. Meillä käyneet, näitä vohveleita saaneet, vieraat ovat myös ohjetta ihmetelleet. Saatanpa kertoa miten ohje on sukuumme tullut, kun kierros on ohi ;)

    ♥: Sly

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oh, kerroppa ihmeessä, kuulostaa kiintoisalta! Huhtikuuta odotellessa... :D

      Poista