tiistai 19. helmikuuta 2013

Rapsakat vohvelit


Tässäpä nyt myös tämä lupailemani oma vohveliohje, jolla olen todennut tulevan ainakin itselleni mieleisiä vohveleita. Resepti sisältää hiivaa, joka saa vohveleista erityisen rapeita. Tämä ohje sopii myös niille, jotka eivät voi syödä kananmunaa, sillä vohvelitaikina on munaton.

25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
4 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
150 g voita

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää vehnäjauhot ja suola ja vaivaa taikina tasaiseksi. Jätä lepäämään ainakin puoleksi tunniksi. Kuumenna vohvelirauta. Sulata voi ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Voitele vohvelirauta. Riittää, kun teet sen kerran ennen ensimmäisen vohvelin paistoa. Paista vohvelit ja nauti hillon ja kermavaahdon kera.

1 kommentti: