tiistai 19. helmikuuta 2013
Rocky Road
200 g maitosuklaata
250 g tummaa suklaata
1 prk (n. 400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
50 g voita
200 g lakritsipaloja
100 g vaahtokarkkeja
3 dl suolapähkinöitä
Kannattaa aloittaa paloittelemalla lakritsit ja vaahtokarkit. Koosta riippuen, itselläni on ollut tapana laittaa lakritsit 3 osaan ja vaahtokarkit 6 osaan. Vaahtokarkkeja saa kaupasta myös minikoossa, jos haluaa sellaisia käyttää. Nakkele palaset kulhoon ja kaada pähkinät päälle.
Paloittele sitten suklaa kattilaan. Kaada sekaan kondensoitu maito sekä voi. Lämmitä miedolla lämmillä ja sekoittele seosta niin kauan, että suklaat ovat täysin sulaneet ja samoin voi. Sekoittele massa tasaisen kiiltäväksi. Kaada sitten sekaan kulhossa olevat lakritsit, vaahtokarkit ja pähkinät. Sekoita.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suurehkoon vuokaan, lasagnevuoka käy esimerkiksi oikein hyvin. Painele tasaisesti joka puolelle, ja laita vuoka jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi. Paloittele sen jälkeen levy mukavan kokoisiin palasiin.
Herkku säilyy kuivassa, huoneenlämmössä noin viikon verran.
Huom!
Älä korvaa kondensoitua maitoa tavallisella maidolla! Kondensoitu maito on maitotiivistettä, jota myydään säilykepurkeissa suuremmissa marketeissa kuten citymarketeissa ja prismoissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tuo näyttää kyllä NIIN hyvältä... Ja tietysti äärimmäisen terveelliseltä ;)
VastaaPoistahihi, hyvää ainakin on, sen voin luvata. ;) Näitä onkin tullut viime aikoina tehtyä ja popsittua aika useesti, mutta kyllä siltikin maistuisi edelleen... :D
PoistaVoi ihanuus -mitenkähän on, onko tuolla kondensoidulla maidolla rakenteeseen vai enemmän makuun vaikuttava tehtävä? Mietiskelin että mahtaisikohan ollenkaan onnnistua kookosmaidolla -sellaisella kermaisella versiolla...Pitänee ottaa härkää sarvista ja testata!
VastaaPoistaKondensoidulla maidolla mahtaa olla enemmän herkun rakenteeseen vaikuttava tekijä... Wikipedia osaa kertoa kondensoidusta maidosta seuraavaa: "Kondensoitu maito on lehmän maidosta valmistettu maitotiiviste. Se on koostumukseltaan paksua ja tahmeaa, jopa siirappimaista. Se on erittäin makeaa ja monesti sitä käytetään ainesosana jälkiruoissa ja leivonnaisissa. Kondensoitu maito valmistetaan haihduttamalla maidosta tai kuoritusta maidosta vettä. Vettä haihdutetaan maidosta niin paljon, että se tiivistyy noin neljännekseen alkuperäisestä tilavuudestaan. Noin 45 % valmiista tuotteesta on sokeria. Metalliseen ilmatiiviiseen purkkiin säilöttynä elintarvike säilyy avaamattomana pitkiäkin aikoja, jopa vuosia. Avaamatonta purkkia voi säilyttää huoneenlämmössä, mutta avattu purkki säilyy vain jääkaapissa muutamia päiviä." En osaa kyllä yhtään sanoa, että miten kookosmaito mahtaisi tässä toimia o__O
PoistaKiitos kivasta kommentista blogissani! :-) Oli pakko tulla heti kurkkimaan tänne ja voi että mitä ihania herkkuja täältä löytyykään! Siis me ollaan siskon kanssa suunniteltu rocky roadien tekoa vaikka kuinka kauan. Noi näyttää niin super herkullisilta, vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä, lakritsia.. nam! Jospa sitä viimeistään vaikka vapuksi saisi tehtyä satsin, sopisivat kivasti vappukattaukseenkin :-)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, nuo Rocky Roadsit on kyllä sellasta herkkua että vievät kielen mennessään. ;) Niissä on niin paljon kaikkea hyvää...!
Poista