Välillä jotakin suolaistakin! Koska kokoajan tekee vaan mieli leipoa jotakin, lisää ja lisää, niin ajattelin tehdä tällaisen vähän ruokaisamman piirakan. Eihän tätä leipomiseksi kyllä voi sanoa, mutta pääseepähän jotenkin edes purkamaan tätä kesälomalaisen tyhjäntoimittajan oloa. ;) Ja resepti tähän on seuraavanlainen:
lehtitaikinaa
noin 200g kinkkua (tai halutessasi esim. kalkkunaa)
200g fetajuustoa
3 rkl pestoa
pieni nippu ruohosipulia
Voiteluun: muna
Koristeeksi siemeniä (pinjansiemeniä, kurpitsansiemeniä yms.)
Sulata lehtitaikinalevyt ja kauli ne sitten yhdeksi isoksi, pellinkokoiseksi levyksi. Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Valuta ja kuutioi feta. Silppua ruohosipuli. Sekoita kaikki täytteet kulhossa keskenään ja levitä keskelle levyä niin että saat lopuksi käännettyä kummatkin taikinalevyn reunat piiraan päälle. Käytä apuna leivinpaperia. Kumoa piiras niin että taitetut reunat jäävät alle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 200 asteessa keskimmällä tasolla noin 35-40 minuuttia
Sulata lehtitaikinalevyt ja kauli ne sitten yhdeksi isoksi, pellinkokoiseksi levyksi. Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Valuta ja kuutioi feta. Silppua ruohosipuli. Sekoita kaikki täytteet kulhossa keskenään ja levitä keskelle levyä niin että saat lopuksi käännettyä kummatkin taikinalevyn reunat piiraan päälle. Käytä apuna leivinpaperia. Kumoa piiras niin että taitetut reunat jäävät alle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 200 asteessa keskimmällä tasolla noin 35-40 minuuttia
Tarjoile raikkaan salaatin/tuoreiden vihannesten kera ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti