maanantai 30. heinäkuuta 2012

Pullataikina



5 dl maitoa
50 g hiivaa
(1 muna)
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Tällöin nesteen tulisi olla 42 asteista. Lisää sokeri, suola ja kardemumma ja muna hiivamaitoon. Alusta taikinaan noin puolet jauhousta ja anna taikinan seistä noin 15 min. Tämä lisää sitkoa taikinaan. Lisää loput jauhot ja viimeisenä lisää huoneenlämpöinen rasva. Alusta. Anna taikinan kohota noin 30 min tai kunnes se on kaksinkertainen.

Leivo pulliksi, voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 10-20 minuuttia pullien koosta riippuen.

Huom! Pullataikinassa kananmuna ei ole pakollinen. Kananmunan käyttö pullataikinassa hieman kovettaa pullaa. Jos haluat tehdä pullasta oikein pehmeää, jätä kananmuna pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti