keskiviikko 22. elokuuta 2012

Vaniljainen punaherukkamehu


Tänään päätin kokeilla mehun tekemistä punaherukoista, ja samalla hyödyntää sly- pariltani saamaa kaunista pulloa ja herukoita, joita onkin tullut kerättyä aika reippaasti. Mä oon koko aamupäivän ja päivän käyttäny siihen, että oon kiertänyt kaikki apteekit ja isommat marketit etsien natriumbentsonaattia, joka tässä käyttämässäni ohjeessa mainitaan. Se on siis säilöntäaine. Mutta kun ei mistään löytynyt, täytyi tehdä sitten ilman. Sokeria käyttämällä mehu säilyy ihan hyvin puolisen vuotta.

Pikkasen pääs vaahtoa muodostumaan mehua kaataessa pulloihin, täytyy tässä tutkailla vielä illan mittaan että katoaako se siitä, vai pitääkö koittaa jotenkin kaapia pois. Mutta mehustus ohje jota käytin, on siis seuraavanlainen:

2 l punaherukoita
8 dl vettä
6 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 maustemitallinen natriumbentsoaattia 

Huuhdo marjat ja pane ne teräskattilaan. Kaada päälle vesi. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
Survo marjat kattilan reunaa vasten. Kaada marjamassa harson päälle ja anna valua 30 minuuttia.
Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Kuori vaahto huolellisesti.
Sekoita vaniljasokeri ja natriumbentsoaatti pieneen määrään mehua. Lisää seos mehun joukkoon.
Kaada mehu lämpimiin, puhtaisiin pulloihin. Sulje pullot. Säilytä kylmässä.

Ja loppuviimeeksi iskin pullojen kylkeen vielä säilöntätarrat, jotka sain myös sly- pariltani ;)

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hyviltä ja erikoinen lisä tuo vanilja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä en ihan pelkästä punaherukasta niin välitä, mutta kun sillä on joku muu maku kaverina niin heti tulee mieluisampi :)

   Poista
 2. Olit nopea ! Vanilja sopii todella monen kaveriksi ja antaa mukavaa pehmeyttä makuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopea, tai malttamaton, miten vaan, hehe :D Tuo oli kyllä tosiaan oikein hyvää mehua, tosi hyvin onnistunut ensikertalaiseksi, vaikka itse sanonkin! Päästiin eilen vähän miehen kanssa maistamaan sitä, kun noiden kahden pullon lisäksi tuli vielä yksi puolikas, niin juotiin se sitten pois. Nam, pitää kyllä tehdä lisää kun saan lisää vaan noita pulloja! :D

   Poista
 3. Varmasti tulee ihanaa mehua tuolla ohjeella! en ole ikinä ajatellut että mukaan voisi laittaa vaniljasokeria, se on aivan ihana ajatus, ja sitä on kyllä pakko kokeilla! Ihanan näköiset pullot kun niissä on etiketit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä ne vaan ihanasti piristää pullojen ilmettä nuo etiketit ^__^ Ja kannattaa ihmeessä lisätä vaniljasokeria mehuun, täällä on ehditty jo kaks pulloa juoda kun ei oo maltettukaan säilyttää niin pitkään :DD Hyvä on ollut ja pääsee tekemään uutta, kun ei oo liikaa noita pulloja säilössä :)

   Poista