lauantai 6. huhtikuuta 2013

Banoffee


Sain tänään hyvän "tekosyyn" tehdä banoffeeta. Piti tehdä rocky roadseja myyjäisiin, mutta olin kondensoidun maidon sijaan ostanut vahingossa kinuskiksi keitettyä maitoa. Sain facebookin ruokayhteisössä vinkin banoffeesta, ja ei muuta kuin tuumasta toimeen! Herkku valmistuu nopeasti, ja on muuten hyvää!

Banoffee

260 g LU Bastogne Kandikeksejä
70 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
1 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
2-3 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
(ripaus sokeria)

Pinnalle:
muutama LU Bastogne Kandikeksi murustettuna
2 banaania viipaleina
mintun- tai sitruunamelissan lehti

Murskaa keksit pieniksi muruiksi. Mitä pienempää murusta jaksat tehdä, sen parempi. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pohja irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24cm) 

Sulata rasva ja kaada se murusten sekaan. Sekoita hyvin. Kaada seos irtopohjavuokaan ja painele muruseos tiiviiksi pohjaksi. Jos sekaan on jäänyt irompia murusia, voit käyttää lusikkaa apuna: sillä saa hyvin murskattua.

Levitä kinusti pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pilko banaanit. Levitä banaanit kinuskin päälle, ja kerma banaanien päälle.

Irroita Banoffee veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja vapauta vuoan reunat. Vedä torttu tarjoiluvadille.
Koristele hieman ennen tarjoilua banaaniviipaleilla ja mintun- tai sitruunamelissan lehdillä, sekä karkeaksi murustetuilla kekseillä.

3 kommenttia:

  1. Mikä ihana herkkublogi löytyi :)!!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen :) Suuri kiitos ihanista sly-paketeista! Hyvää kevään jatkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja oli kyllä mukavaa lähetellä paketteja sinulle :) Mukavaa että paketit ovat olleet mieleen ^__^

      Poista