lauantai 18. elokuuta 2012

Punaherukka-vadelma - muropiirakka


Täällä on jälleen tehty piirakkaa tuoreista loppukesän marjoista! Aamusella kävin keräämässä taas sangollisen punaherukkaa, ja päätin yhdistää punaherukoita ja muutama päivä aikaisemmin kerättyjä vattuja samaan piirakkaan. Vattuja täältä on löytynyt kyllä tosi vähän, ja niistäkin suurin osa matosia :( Mutta sentään piirakan verran on saanut talteen.

Tämä piiranen on tehty jälleen sillä samalla pohjalla, mikä täällä jo paristi esiintynytkin, mutta mitäs sitä hyvää piirakkapohjaa vaihtamaan :D Marjoja heittelin aikalailla mututuntumalta, ja muruseoksen pinnalle saa, kun ei aivan kaikkea taikinaa laita pohjaan, vaan säästää kulhon pohjalle vähäsen. Siihen kannattaa ehkä hieman lisätä jauhoja/kaurahiutaleita, mutta voi sen sellaisenaankin piirakan päälle murentaa. Ja sitten uuniin.

Taikina:
100g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis- tai kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kermaviiliä
1 muna
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl marjoja

Ensimmäisenä vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita. Sekoita sen jälkeen kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan ja taputtele jauhoisin käsin taikinaa myös piirakkavuoan reunoille.

Valmista täyte. Sekoita kermaviiliin muna ja sokerit. Ripottele marjat piirakkapohjan päälle. (Huom, mikäli käytät pakastemarjoja, sekoita niihin ensin n. 2rkl perunajauhoja). Kaada kermaviiliseos marjojen päälle ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti