tiistai 10. huhtikuuta 2012

Suklaakinuskipiirakka



2 dl vehnäkauhoja
125 g jääkaappikylmää margariinia
2 rkl sokeria
4 dl erilaisia pähkinöitä
150 g tummaa suklaata
2 munaa
1½ dl fariinisokeria
1 dl siirappia

Tarjoiluun:
kermavaahtoa

1. Mittaa jauhot tehosekoittimeen. Leikkaa margariini paloiksi. Lisää margariinipalat ja sokeri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisija n. 25cm). Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Rouhi pähkinät ja ripottele ne piirakkapohjan päälle. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa munat, fariinisokeri ja siirappi. Lisää suklaa. Kaada seos piirakkapohjalle ripoteltujen pähkinöiden päälle.

3. Paisya piirakkaa uunin alatasolla 40-45 minuutia. Tarjoile kylmänä kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti