tiistai 3. huhtikuuta 2012

Pasta alla Carbonarra, eli miilunpolttajan pasta


200g pastaa (tagliatellea tai spagettia)
n. 2 l vettä
½ tl suolaa
1 tl öljyä

Kastike:
1/4 - 1/2 sipuli
1/4 pkt (40g) pekonia
100 g kinkkua
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
40g parmesaanijuustoa
1 -2 valkosipulin kynttä
1 tl basilikaa
ripaus mustapippuria (ja suolaa)

1. Ota esille valmistusaineet ja työvälineet
2. Kiehauta vesi, lisää suola, öljy ja pasta ja keitä kypsäksi. Valmista sillä aikaa kastike.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Suikaloi pekoni ja kinkku. Kuori valkosipulin kynnet. Sekoita kerma, kananmuna, parmesaani ja mausteet keskenään.
4. Kuumenna paistinpannu. Lisää pekoni, kinkku ja sipuli. Ruskista. Puserra joukkoon valkosipuli. Hauduta muutaman minuutin ajan.
5. Kun pasta on kypsää, valuta vesi pois siivilän läpi ja laita pasta takaisin kattilaan. Lisää kattilaan pekoni-kinkkuseos sekä kerma - kananmunaseos. Sekoita ja kuumenna ruokaa niin kauan, kunnes kananmunat hyytyvät. Varo, ettei ruoka pala.


Tämmöstä meillä syötiin eilen (ja viime torstaina). Ohje on peräisin yhdeksännen luokan kotitalousvihostani, joten ohje on sellainen että hölmömpikin ymmärtää ja pysyy kärryillä. ;) Itse käytän ruuassa kyllä aina paljon enemmän lihaa. Pekonia laitan koko paketin, onko siinä on 120g vai mitä, ja kinkkuakin laitan valmiin pussillisen suikaloituja kinkkuja (200g) niin ei jää sitten jääkaappiin ihmettelemään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti