keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Toffeesuklaamuffinssit

Tänään on ollut jälleen leipomispäivä, ja vuorossa oli Kinuskikissan toffeesuklaamuffinssit. Ja pääsinpä samalla käyttämään uusia hienoja muffinivuokia, mitkä tuli hankittua tuossa kuun alussa, samalla kun shoppaili muitakin juttuja.


Eli ohjehan on seuraavanlainen:

150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa tai kermaa
1 levy (100 g) Pandan Toffee-suklaata

Kuorrutus:
1 1/2 levyä (150 g) Pandan Toffee-suklaata
1/2 dl kermaa

Leikkaa suklaalevy veitsellä rouheeksi tai säästä palat kokonaisina muffinssien sydämiksi. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa kannattaa käyttää isompia muffinssivuokia, sillä paloja tulee yhdestä levystä 15 kpl.

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Mikäli käytät rouhetta, lisää se lopuksi nuolijalla sekoittaen taikinaan.

Täytä muffinssivuoat taikinalla. Jos teet toffeesydänversion, nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle suklaanpala ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä.

Mittaa kattilaan kerma ja paloiteltu suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Levitä muffinssien päälle.



Omana lisäyksenä sekoitin taikinaan rouhittuja manteleita mututuntumalta kivan määrän, samaan syssyyn rouhitun suklaan kanssa.
Olen viimeaikoina sotkenut ja sekoillut keittiössä ihan älyttömän paljon, ja useita juttuja on täytynyt tehdä kahteen kertaan, kun ei ekalla oikein ollut napatakseen. Mutta nyt muffinit onnistuivat tosi hyvin! Makukin taitaa olla ihan kohdillaan, kun mies ei raaskikaan viedä töihin niinkuin aluksi suunnitteli, vaan mieluummin syö itse enemmän. ;) Kuorrutehan nuissa vähän levähti minne sattuu, mutta muuten olen oikein tyytyväinen luomuksiini. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti