tiistai 3. tammikuuta 2012

Amerikkalainen pannukakku



Jos minä jotakin osaan tehdä, niin ainakin paistaa lettuja! Nimittäin itsenäistymisen alkuvaiheille letut olivat melkein ainut "ruoka", mitä itselleni jaksoin tehdä. Ne kävi myös karkkipussin korvikkeena kun laittoi päälle riittävästi sokeria ja tuntuivat sopivat muutenkin joka tilanteeseen. Nyt lettujen paisto on jäänyt vähemmälle kun oikea ruoka on tullut kuvioita sotkemaan, mutta silloin tällöin on hyvä palata muistelemaan menneitä. Tälläkertaa tein sen ihanaisen amerikkalaisen pannukakun kanssa. Ainekset tähän ovat melko yksinkertaiset, itseltäni löytyi kaapista kaikki muu paitsi suklaa.


Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 dl maitoa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
 1rkl sulatettua voita
2 rkl öljyä
1dl suklaata paloina

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä
vaahterasiirappia tai hunajasiirappia

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola keskenään. Lisää seokseen maito, sulatettu voi, öljy, munat sekä vaniljasokeri. Lopuksi lisää suklaapalat. Paista "pannarit" pannulla niin, että ne kypsyvät ja saavat kauniin värin. Tarjoa jäätelön ja vaahterasiirapin kera.

Taikina on melko paksua, ja pannareista tulee myös melko tulevia, vähän niinkuin muumeista tutut muumimamman pannukakut. Taikinaa kannattaa pannulla painella hieman. Varo, ettei pinta pääse mustumaan liikaa!


Ohje on peräisin yhdeksännen luokan kotitalousvihostani, mutta minulla on sellainen hämärä kuva että olen napannut ohjeen tänne jostakin muualta kuin koulusta, luultavasti jotakin televisio-ohjelmasta. Käytin itse tarjoilussa vaniljakastiketta ja jätin siirapin pois, sillä ajattelin näin tekeväni vähemmän syntiä jä syövän vähemmän kaloreita :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti