maanantai 10. syyskuuta 2012

Puolukkapuuro eli vispipuuro


Kävin eilen illalla taas lähimetsissä hiukan retkeilemässä, ja samalla tuli kerättyä puolukoita. Illalla tein sitten tuoreista puolukoista puuroa. ^____^ Tätä ei ookkaan tullut syötyä pitkiin aikoihin! Ja koska mieheni ei (periaatesyistä?) suostu mitään puuroja syömään, tämä herkku on kokonaan minun! Tää on kyllä aivan ihana esim. aamupalaksi, koska aamulla minä oon ainakin ihan tööt enkä tajua maailman menosta tuon taivaallista, ja sillon ei kykene mitään eriskumallista valmistamaan tai edes lämmittämään. Puolukkapuuroa voi kauhoa vaan kylmänä suuhunsa, ehkä vähän laittaa maitoa sekaan mutta menee hyvin ilmankin. Jos sitä nyt tämän myötä tulis aamusin syötyäkin ennen kouluun lähtöä ;) Itsellä ainakin se herääminen tuppaa kestämään niin kauan, että sitä on valmis ajattelemaan aamupalan laittoa suurinpiirtein siinä vaiheessa kun tarttis jo lähteä. Mutta kun puuron tekee illalla, niin aamulla ei enää varsinaisesti mitään tarvitse laittaa. ^____^ Ja tämä herkkuhan valmistuu seuraavanlaisella ohjeella:

Puolukkapuuro

1 l vettä
1,5 dl mannasuurimoita
0,5 tl suolaa
1-2 dl sokeria
2 dl puolukoita

Lisää kiehuvaan veteen puolukat, sokeri ja suola. Keitä puolukoita noin 5 minuuttia. Vispilöi mannasuurimot joukkoon ja jatka keittämistä vielä n 10 minuuttia. Jäähdytä puuroa ja vatkaa se kuohkeaksi. Tarjoa maidon kanssa. Vaihtamalla marjoja tai hedelmiä puolukoiden tilalle saa mukavasti vaihtelua makuun ja väriin.

1 kommentti:

  1. Ihanan näköistä. Alkoi kyllä tekemään mieli puolukkapuuroa nyt. Ehkä on illalla ihan pakko tehdä :D

    VastaaPoista