maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kaalikeitto


Jatketaan helppojen ja halpojen arkiruokien parissa. Tällä kertaa täällä on kokkailtu kaalikeittoa, mitä en ole sitäkään tehnyt miesmuistiin! Kaali alkaa olla pikkuhiljaa sesongissakin, joten siitä tehtävät sapuskat tulevat varsin edullisiksi - ja mikä parasta, kaalissa on hyvin vähän kaloreita, joten tulee syötyä myös vähän kevyemmin! Tässä yllä näette ainekset, joista kaalikeitto syntyy: ihmeitä ei tarvita!

Kaalikeitto
 
800 g kaalia
1 porkkana
1 keskikokoinen sipuli
400 g lihaa
2,5 tl suolaa
3 rkl siirappia
2 tl meiramia
1 laakerinlehti
10 maustepippuria

Silppua kaali ja sipuli ja paahda ne paistinpannulla ilman öljyä tai voita. Paahdetut kaalit voidaan kaataa kattilaan, johon on laitettu litra vettä. Tämän jälkeen paistetaan lihanpalat pikaisesti öljyssä (tai ilman), jonka jälkeen ne lisätään kattilaan. Huuhdo paistinpannu puolella litralla vettä ja kaada vesi kattilaan. Pilko sekaan vielä yksi porkkana ja lisää mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä 1-1,5 tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti