keskiviikko 19. joulukuuta 2012

maitosuklaa-pähkinäfudge


Sain salaiselta leivontaystävältäni joulukuun paketissa ohjeen maitosuklaa-pähkinäfudgeen, jota päätin kokeilla. Nämä menevät joulutuliaisiksi kotiin, joten pistin ne suoraan kääreisiin.

Herkkuja varten tarvitset:

200 g maitosuklaata
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
80 g voita
1,5 dl hasselpähkinärouhetta

Rouhi suklaa. Keitä kuohukermaa ja sokeria kattilassa, kunnes seos kiehahtaa. Lisää hunaja ja voi. Lisää myös suklaarouhe ja pähkinärouhe. Anna kiehua kuplimalla, kunnes seos on 116 asteista. Varmista asia vielä tipauttamalla tippa massaa kylmään veteen. Kun se jähmettyy, massa on valmis.
Vatkaa seosta pari minuuttia sähkövatkaimella. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.


Pienen osan massasta tein ilman pähkinää, jotta myös pähkinäallergiset voivat syödä. Suklaa ei tosin jakautunut aivan tasan, näistä tuli reilusti tummempia kuin pähkinäisistä. Kummatkin kuitenkin maistuvat erittäin herkullisilta, paketoidessa tuli naposteltua ;)

17 kommenttia:

  1. Lainaan tätä ohjetta ja kokeilen tummasta suklaasta -herkullisia lahjoja :) Varmasti näiden karkkien saajat ilahtuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain, tulee varmasti herkkua :) Uskon kanssa että saajat ilahtuu, itse tehdyt asiat on nykyään niin suuressa arvossa :)

      Poista
  2. Piparit ja itsetehdyt karkit kulkevat käsi kädessä makeina joululahjoina !
    Hienosti olet onnistunut !...otan kyllä kopin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset ^__^ Olet kyllä oikeassa, monesti on itselläkin tullut juurikin pipareita ja itsetehtyjä nameja sujautettua joulupaketteihin. ;)

      Poista
  3. NAM :P vitja kun omat herkut jo tulossa, saa nähdä kerkeiskö kokeileen :) Kiitos joulukortista (saapui tänään), oikein Hyvää Joulua sinulle!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että tuli kortti perille. ^__^ Nää on kyllä muuten tosi helppo valmistaa, mutta jos meinaa kääreisiin laittaa niin se on se mikä eniten vie aikaa. o__o

      Poista
  4. Ihania herkkuja! Kyllä maistuisi täälläkin suunnassa ;)
    Ja siis mitä pipertämistä, mä olisin taatusti oikassut ainakin noissa lahjanaruissa!! :D
    Saaja varmasti osaa arvostaa, kuinka näitä raaskisi edes availla..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, totta, pipertämistä oli kyllä melkolailla, mutta kuten huomaa niin tuon pähkinättömän version kassa jo vähän luistin ja teippasin vaan sellofaanit ympärille... :D

      Poista
  5. Jo on ihanan näköisiä namusia. Noille ei kyllä kaupan herkut pärjää. Tuommoisia varmasti arvostetaan, kovat vaivan olet nähnyt hienossa paketoinnissa.

    Voi kun itsekkin jostain löytäisi ylimääräisen päivän että ehtisi tehdä tuollaisia tuliaisiksi anoppilaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tekee vaikka puolikkaan määrän massaa, saa siitäkin jo mukavan määrän namusia. Tästä tuli nimittäin aika iso pussillinen. Tällöin paketointiinkin menee puolet vähemmän aikaa ;)

      Poista
  6. Olen tässä pari päivää etsiskellyt kaikenlaisten joulumakeisten ohjeita, jotta voisin tehdä anopille ja hänen miehelleen joululahjaksi. Tässä myös oiva sellainen, täytyykin kirjoitella vihkoseen itselle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tokihan näitä voi tehdä muuten vain joulun jälkeenkin. ;D

      Poista
    2. Juu, suosittelen! Tää on kyllä oikeesti tosi hyvää, paketointivaiheessa tosiaan tuli naposteltua itsekin ja meinas olla vaikeuksia hillitä itteensä että jää jotain tuliaisiksikin ;D

      Poista
  7. Ihanan näköisiä.... haluaisin myös kokeilla mutta ... saa nähdä kerkeenkö....

    VastaaPoista
  8. Ihanan herkullisen näköisiä, ihan herahti vesi kielelle. Jotain namusia olisi kyllä tehtävä jouluksi ;)

    VastaaPoista
  9. Oi ja voi ja nam! Ihanasti olet käyttänyt sinistä lahjanarua näihin! Ei aina tarvi tunkea sitä punaista joka paikkaan...tyylikkäitä!

    VastaaPoista
  10. Ihana lahjaidea, täytyy kopsata itsellekin!

    Oikein hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista