tiistai 19. helmikuuta 2013

Suolaiset vohvelit kinkkutäytteellä


Tänään lähden "retkeilemään" töihin, ja evääksi päätin tehdä suolaisia vohveleita kinkkutäytteellä, Salaisen leivontaystäväni ohjeen perusteella. Rapsakka vohveli muistuttaa aivan erästä omaa, hieman erikoisempaa vohveliohjettani, jota tosin en ole pitkään aikaan valmistanut kun tuon miehenturjakkeen mielestä maistuu muka pahvilta. Pah, ohje on kyllä oma lempparini, täytyy sekin julkaista täällä blogissa, nyt kun vohveleiden maailmaan on sukellettu. Mutta tässä ohje tämän päivän eväisiini:

Suolaiset vohvelit

3 munaa
4 dl maitoa
1 dl vichya (voi laittaa vettäkin, mutta vichyllä tulee rapeampia)
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 - 100 g voisulaa

Vatkaa munat, maito ja vichy keskenään sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon, sekoita. Anna turvota ainakin puoli tuntia. Odotusaikana voit valmistaa täytteet. Paista kuumalla vohveliraudalla vaalean ruskeiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Kinkkutäyte

hienonnettua kinkkua
paprikaa pieninä kuutioina
oliiveja pilkottuna
ranskankermaa
ruohosipulia

Sekoita ainekset keskenään ja mausta mielesi mukaan. Täytteen kannattaa antaa maustua jonkin aikaa. Täytä jäähtyneet vohvelit.

4 kommenttia:

  1. Ihan parhautta välillä tehdä suolainen täyte vohveleihin -Täällä Tampereella yksi lempparikahviloista (silloin harvoin kun kahvilaan lähtee) on Vohvelikahvila ja ehdottomasti aina suolainen täyte :)Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, se on kyllä mukavaa vaihtelua tuo suolainen täyte. :) Ja muuten kiitos vinkistä! Olenkin lomallani tulossa Tampereella käymään kavereita moikkaamassa, täytyy käskeä niitä viemään mut tonne Vohvelikahvilaan ;)

      Poista
  2. Herkullista !
    Silmäruokaa - kaunis annos !

    VastaaPoista
  3. Kiitos maukkaasta vohvelireseptistä! Kävin kesällä vohvelikahvilassa ja nyt innostuin paistamaan vohveleita heidän suosittelemalla Cloer-vohveliraudalla, jonka löysin www.24shop.fi :stä!

    VastaaPoista