tiistai 25. joulukuuta 2012

Suklaatalo


Mä päätinkin hieman ennen joulua, että matkustan sittenkin vanhempieni luokse joulun viettoon. Mies kun ei joulusta välitä, ja itse jouluihmisenä aloin sitten surkuttelemaan sitä jos joulu ei meille tulisikaan. Vanhempieni luona meillä on aina ollut kunnollinen joulu kaikkine siihen kuuluvine asioineen, joten täällä sitä ollaan.

Äiti pyysi multa, että väkertäisin meille piparitalon suklaalevyistä. Suklaat ja koristukset oli kaikki valmiiksi hankittu, joten ei muuta kuin räpeltämään. Sivuseiniin piti leikata ikkunapaikat, mikä suklaan ruutujen mukaan oli muuten ollut helppoa mutta näissä suklaissa oli jotakin rökäleitä sisällä minkä ansiosta kumpikin sivuseinä halkesi. Suklaalla ja sokerilla niitä paikkailtiin, ja kyllä ne jollakin lailla alkoi taas pystyssä pysymään.

Päätyneinistä piti muistaa leikata sellaiset, että mukana on myös päätykolmiot. Mulla meinas taas käydä sama ajatusvirhe kuin viimevuonna piparkakkutalon kanssa, että päätykolmiot meinas jäädä, mutta onneksi ei. ;) käänsin suklaat niin, että palaset menivät sisäpuolelle ja ulkopuolella näkyi suklaan tasainen, sileä puoli mutta halutessasi voit tehdä myös päinvastoin. Katto on tehty valkosuklaasta, jota on vielä koristeltu sokerilla ja kookoshiutaleilla.


Suosittelen tosiaan käyttämään suklaata, missä ei ole mitään kökkäreitä sisällä, sillä jos suklaasta alkaa leikkaamaan paloja irti, se ei halkea yhtä helposti. Koristelussa voit käyttää myös esim. valkosuklaata, kun tässä talossa on käytetty sokerikuorrutetta. Kuuset on tehty piparkakusta. Muina koristeinä talossa on hopeakuulia, erivärisiä tähden muotoisia nonparelleja ja kookoshiutaleita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti