keskiviikko 19. joulukuuta 2012
maitosuklaa-pähkinäfudge
Sain salaiselta leivontaystävältäni joulukuun paketissa ohjeen maitosuklaa-pähkinäfudgeen, jota päätin kokeilla. Nämä menevät joulutuliaisiksi kotiin, joten pistin ne suoraan kääreisiin.
Herkkuja varten tarvitset:
200 g maitosuklaata
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
80 g voita
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
Rouhi suklaa. Keitä kuohukermaa ja sokeria kattilassa, kunnes seos kiehahtaa. Lisää hunaja ja voi. Lisää myös suklaarouhe ja pähkinärouhe. Anna kiehua kuplimalla, kunnes seos on 116 asteista. Varmista asia vielä tipauttamalla tippa massaa kylmään veteen. Kun se jähmettyy, massa on valmis.
Vatkaa seosta pari minuuttia sähkövatkaimella. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
Pienen osan massasta tein ilman pähkinää, jotta myös pähkinäallergiset voivat syödä. Suklaa ei tosin jakautunut aivan tasan, näistä tuli reilusti tummempia kuin pähkinäisistä. Kummatkin kuitenkin maistuvat erittäin herkullisilta, paketoidessa tuli naposteltua ;)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Lainaan tätä ohjetta ja kokeilen tummasta suklaasta -herkullisia lahjoja :) Varmasti näiden karkkien saajat ilahtuvat!
VastaaPoistaOle hyvä vain, tulee varmasti herkkua :) Uskon kanssa että saajat ilahtuu, itse tehdyt asiat on nykyään niin suuressa arvossa :)
PoistaPiparit ja itsetehdyt karkit kulkevat käsi kädessä makeina joululahjoina !
VastaaPoistaHienosti olet onnistunut !...otan kyllä kopin :D
Kiitokset ^__^ Olet kyllä oikeassa, monesti on itselläkin tullut juurikin pipareita ja itsetehtyjä nameja sujautettua joulupaketteihin. ;)
PoistaNAM :P vitja kun omat herkut jo tulossa, saa nähdä kerkeiskö kokeileen :) Kiitos joulukortista (saapui tänään), oikein Hyvää Joulua sinulle!!!
VastaaPoistaMukavaa että tuli kortti perille. ^__^ Nää on kyllä muuten tosi helppo valmistaa, mutta jos meinaa kääreisiin laittaa niin se on se mikä eniten vie aikaa. o__o
PoistaIhania herkkuja! Kyllä maistuisi täälläkin suunnassa ;)
VastaaPoistaJa siis mitä pipertämistä, mä olisin taatusti oikassut ainakin noissa lahjanaruissa!! :D
Saaja varmasti osaa arvostaa, kuinka näitä raaskisi edes availla..? :)
No joo, totta, pipertämistä oli kyllä melkolailla, mutta kuten huomaa niin tuon pähkinättömän version kassa jo vähän luistin ja teippasin vaan sellofaanit ympärille... :D
PoistaJo on ihanan näköisiä namusia. Noille ei kyllä kaupan herkut pärjää. Tuommoisia varmasti arvostetaan, kovat vaivan olet nähnyt hienossa paketoinnissa.
VastaaPoistaVoi kun itsekkin jostain löytäisi ylimääräisen päivän että ehtisi tehdä tuollaisia tuliaisiksi anoppilaan.
Jos tekee vaikka puolikkaan määrän massaa, saa siitäkin jo mukavan määrän namusia. Tästä tuli nimittäin aika iso pussillinen. Tällöin paketointiinkin menee puolet vähemmän aikaa ;)
PoistaOlen tässä pari päivää etsiskellyt kaikenlaisten joulumakeisten ohjeita, jotta voisin tehdä anopille ja hänen miehelleen joululahjaksi. Tässä myös oiva sellainen, täytyykin kirjoitella vihkoseen itselle! :)
VastaaPoistaJa tokihan näitä voi tehdä muuten vain joulun jälkeenkin. ;D
PoistaJuu, suosittelen! Tää on kyllä oikeesti tosi hyvää, paketointivaiheessa tosiaan tuli naposteltua itsekin ja meinas olla vaikeuksia hillitä itteensä että jää jotain tuliaisiksikin ;D
PoistaIhanan näköisiä.... haluaisin myös kokeilla mutta ... saa nähdä kerkeenkö....
VastaaPoistaIhanan herkullisen näköisiä, ihan herahti vesi kielelle. Jotain namusia olisi kyllä tehtävä jouluksi ;)
VastaaPoistaOi ja voi ja nam! Ihanasti olet käyttänyt sinistä lahjanarua näihin! Ei aina tarvi tunkea sitä punaista joka paikkaan...tyylikkäitä!
VastaaPoistaIhana lahjaidea, täytyy kopsata itsellekin!
VastaaPoistaOikein hyvää alkanutta vuotta!