maanantai 7. huhtikuuta 2014

Paahdetut kurpitsansiemenet


Ota talteen kurpitsan kovertamisesta tulevat siemenet, ja valmista niistä herkulliset snacksit illaksi! Viime halloweenina, kovertaessani ensimmäistä kurpitsaani, paahdoin samalla myös siemenet ensimmäistä kertaa. Ja täytyy sanoa että todella yllätyin, miten hyviä näistä tuli! Lopulta jäi suorastaan harmittamaan, ettei niitä ollut enempää. Älä siis vaan heitä hukkaan näitä herkkupaloja!


Huuhtele kurpistan siemenet siivilässä hyvin, ja aseta ne talouspaperin päälle kuivumaan. Kerää kuivat siemenet pieneen uunivuokaan ja valuttele päälle ruokaöljyä (rypsi- tai oliiviöljy). Sekoittele, niin että siemenet ovat joka puolelta öljyiset. Ripottele päälle suolaa. Itse käytin tässä merisuolaa myllystä.


Paahda siemeniä noin 160 asteisessa uunissa puolisen tuntia tai niin kauan, kunnes niiden pinta on mukavan ruskea. Jäähdytä hetki ja syö pois.

1 kommentti: