sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Makaronilaatikko


Makaronilaatikko on helppo ja edullinen arkiruoka. Kun olin lapsi, meillä syötiin kotona hyvin monesti makaronilaatikkoa ja se olikin yksi lempiruuistani. Aikuistumisen jälkeen en ole kuitenkaan ihan kamalan monesti tätä lapsuuden herkkuruokaa tehnyt, mutta nyt alkoi taas pitkästä aikaa tehdä mieli. Hyväähän se oli, ja mieskin oli aivan haltioissaan ja ihmetteli, että miksei meillä ole syöty tätä useammin! Tässäpä nyt siis teillekin ohje aivan tavalliseen makaronilaatikkoon!

Makaranilaatikko
400g (tummaa) makaronia
400g jauhelihaa
1-2 porkkanaa
1-2 sipulia
6 dl maitoa
2 munaa
suolaa
pippuria
jauhelihamaustetta
2 dl juustoraastetta


Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Silppua sipulit ja raasta porkkanat valmiiksi. Laita makaronit kattilaan kiehumaan runsaaseen veteen ja voit laittaa keitinveteen halutessasi lihaliemikuution tai suolaa. Paahda sipuleita pannulla ilman voita tai öljyä hetken ajan, ja lisää sitten jauheliha sekaan. Ruskista ja mausta. Lisää lopuksi porkkanaraaste pannulle. Sitä ei tarvitse kummemmin paistella sillä laatikko menee vielä uuniin. 

Kun makaronit ovat kypsiä, kaada niistä vesi pois. Voitele suuri uunivuoka ja kaada sinne vuoron perään makaroneja ja jauhelihaseosta. Kun kaikki on vuoassa, sekottele vielä ainekset kunnolla sekaisin.

Valmista munamaito, eli kaada maito maito syvään kulhoon ja riko kanamunat sekaan. Vatkaa kanamunien rakenne rikki mutta älä vaahdota. Mausta munamaito vielä suolalla ja pippurilla. Kaada vuokaan, tasaisesti joka puolelle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä pienen hetken ajan ja tarjoile raikkaan salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti