tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kurpitsapiirakka


Hyödynnä kurpitsalyhdyn täytteet esimerkiksi kurpitsapiirakkaan. Tein itse amerikkalaisen kurpitsapiirakan, joka sopii teemaan siinäkin mielessä että Amerikan mantereelta halloween ylipäätään on tänne suomeenkin rantautunut. Kurpitsa on mielestäni ehkä vähän samankaltainen porkkanan kanssa, maku ei ole erityisen voimakas ja se muuntuu helposti niin suolaiseksi kuin makeaksikin. Tämä piirakka edustaa kurpitsan makeaa puolta.

Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
125 g Arla Ingman Meijerivoita
1 kananmunan keltuainen

Täyte:
400 g kurpitsaa karkeasti pilkottuna
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 ripaus suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl Arla Ingman kuohukermaa

Lisäksi:
tomusokeria piirakan pinnalle
Kermavaahtoa tarjoiluun

Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi. Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois. Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alaosassa 40–50 minuuttia. Jäähdytä. Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa.

2 kommenttia: