tiistai 8. huhtikuuta 2014

Juustoiset teeleivät


Mikä sopisikaan illan rauhoittumiseen paremmin kuin kuppi teetä, ja ihana, juustoinen teeleipä? Nämä teeleivät valmistuvat todella sukkelaan, ainekset löytyvät kaapista lähes poikkeuksetta, ja mikä tärkeintä: ne vievät kielen mennessään! Muruakaan ei jää yli!

Juustoiset teeleivät
4 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50 g margariinia tai voita
2 dl maitoa tai piimää
1 dl juustoraastetta

Vinkki! Sämpyläjauhot voi korvata 2 dl 
vahnäjauhoja ja 2 dl grahamjauhoja. Grahamjauhot taas 
voi korvata kaurahiutaleilla.

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää seuraavaksi maito/piimä, sulatettu voi/margariini sekä juustokaaste. Sekoita taikinaksi, mutta varo sekoittamasta liikaa!

Muotoile taikinasta uunipellille haluamasi kokoisia leipiä. Voit tehdä esim. 2 isoa, tai 4 vähän pienempää. Jaa jokainen leipä taikinapyörällä 4 osaan ja pistele pinta haarukalla. Paista leipiä 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes leipien pinta on kauniin ruskea.


1 kommentti: