keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Valkosuklaiset mustikkamuffinssit


Päätin tänään kokeilla salaisen leivontaystäväni lähettämää reseptiä valkosuklaisiin mustikkamuffinsseihin. Mieli olisi tehnyt tehdä suolaisia pekonisydän muffinsseja, mutta kun näitä varten oli kaikki ainekset kaapissa, ja muuten ei ollut kauppaan asiaa, niin päätin lykätä suolaisten muffinssien tekoa tuonnemmaksi.

Valkosuklaiset mustikkamuffinssit

225 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
3 dl mustikoita
50 gr valkosuklaata

Koristeluun:
150 g valkosuklaata
haluamisia nonparelleja/pähkinärouhetta/muita koristuksia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää maito, rouhittu suklaa ja mustikat ja sekoita nopeasti. (lisää pakastemustikat jäisinä). Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 - 25 minuuttia.

Sulata kuorrutteeseen tuleva suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Valuta jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti :)


Kokeilin samalla muffinssipeltiä, jonka löysin kirpputorilta jokunen aika sitten. Ainakin näiden muffinssien kanssa pelti oli hyvinkin tarpeen! Ajattelin, että uudet mustavalkoiset muffinssivuoat sopivat hyvin muffinssin teemaan, mutta nämä olivat jotenkin ihan tosi löröjä nämä vuoat. Kuten kuvistakin näkyy, rasva paistaa läpi, ja alemmasta kuvasta näkee miten kävi muffinsseille, jotka paistoin tavallisella pellillä... Näitä vuokia pitäisi ehkä käyttää kaksi päällekkäin. Mutta pääasiahan on, että muffinssit maistuivat hyville! :)



11 kommenttia:

  1. Tää on todella tuttua, useasti muffinssit valuu pois vuoista.Ja juu eikös soikea muffinssi olekin nykyisin in?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, siitä en tiedä mikä on in ja mikä on out, kunhan tekevät kauppansa :D

      Poista
  2. Herkullinen resepti.

    Minä en enää yritä edes ilman muffinssipeltiä, niitä on jopa kaksi (toinen hieno iloleipurin löytyi alennuksesta Siwasta kesällä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy ehkä täälläkin siirtyä muffinssipellin käyttäjäksi, meinaan noista viimeksi tilaamistani vuoista kaikki tais olla enemmän tai vähemmän löröjä. Aikaisemmin olen onnistunut kyllä ihan hyvin muffinsseissa ilman erillistä muffinssipeltiä, onnistunut vissiin haalimaan laadukkaita vuokia :D Vaan pitäs kyllä hommata toinen pelti! Nimittäin meinasin ensin että olis paistanut kaikki muffinssit tällä muffinssipellillä, mutta juuri uunista tulleita muffinsseja meinasi olla niin hankala saada pois pellistä että paistoin välissä vaan tavallisella uunipellillä.

      Poista
  3. Täytyy kirjoitella tuo resepti ylös! :) Kuulostaa niin hyviltä. ^^

    Minäkään en leivo enää ilman muffinsipeltiä. Pääsee paaaaljon helpommalla. :D Mulla niitä on kolme, tosin yksi on silikoninen ja normaalit paperiset vuoat ei siihen mahdu. :P Mutta saahan niitä tehtyä muuten. :D Ja ei se yksi varmaan oo varsinaisesti muffinseja varten, mutta toimii kyllä jonkinlaisena telineenä nillekin paiston ajaksi. :D

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköisiä :) Kaunis tuo sinun kerrosvati!

    Minäkään en tee enää mitään ilman muffinssipeltiä tai etten laita kahta vuokaa päällekkäin. Suurinosa nykyään noista vuuista on niin ohuita :( Vaikka makuhan se tärkein on, silti se harmittaa.

    t: slysi

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. oh, täytyypä kipaista äkkiä kurkkaamaan!

      Poista
  6. Makuhan se on tärkeintä! Ja nämä ovat varmasti olleet superhyviä! Yllättävän paljon olen nähnyt noita muffinssivuokia myös kirppareilla myynnissä - silmät auki, saattaa osua kohdalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirpparilta itseasiassa löysinkin tuon yhden, mikä mulla on, ja vieläpä tosi edullisesti :) Eli silmät on tarkkana vastaisuudessakin, kahdesta muffinssipellistä ei olisi haittaa ^__^

      Poista