maanantai 12. marraskuuta 2012

Haaste: To Do - Lista


Kiitä haasteen antajaa. Jaa haaste eteenpäin vaikka 4:lle ja ilmoita näille haasteesta esim. kommentilla blogiin. Kerro oma 8:n kohdan To Do -listasi ruokaan liittyen.

Sain siis tällaisen haasteen Sokerihelmeltä, kiitokset sinulle! Täytyy kyllä sanoa että en oo hirveen intohimoinen ruoan laittaja, vaan mielenkiinto on enemmän täällä leivonnanpuolella, mutta eikös nekin ruuaksi lasketa... :D vai kuinka? No, koitan miettiä ruokahommia mutta en lupaa etteikö jotakin leivontaankin liittyvää eksyisi joukkoon. ;)

1. Sokerimassa & marsipaani
No joo, leivonta-aiheellahan tää sitte kuitenkin lähti, ei vaan ruuan saralta tullu mitään mieleen vaikka kuinka koitin miettiä :D Mutta siis jotakin pieniä sokerimassakokeiluja mulla on takanapäin, mutta oon kyllä toooosi aloittelija tän kanssa! Ihan yksinkertaisetkin kakun päällystämiset tuntuu vaan jotakin ihan käsittämättömän hankalilta. Marsipaanilla ei oo vielä koskaan tullu tehtyä mitään. Yks pötkö sitä tuolla kaapissa on kyllä, ja sokerimassaakin jonkin verran, että harjotella vaan pitäsi. Ehkä se joku päivä alkaa vielä luistaa :)

2. Cakepopsit eli kakkutikkarit
Nää on jotaki ihan älyttömän suloisia! Kuvia oon kuolannu vaikka minkä laisia, mutta vielä on jäänyt kokeilematta... Ehkä ens kerralla kun tilaileepi nettikaupoista jotakin, niin laittaa ostoskoriin myös tikkuja ja jotakin candy meltsejä. 

3. Jäädyke
En oo koskaan tehnyt minkäänlaista jäädykettä, enkä oo ihan varma oonko maistanut muiden tekemänäkään... Viime kesänä löysin yhden tosi hyvän kuuloisen ohjeen, joka onkin tuolla blogini muistiossa (punaherukka-kinuski jäädyke) odottamassa vaan sitä, että kokeilen että miten onnistuu. Vaan ensin pitäisi saada vähän pakkaseen tilaa. Vaikka meidän taloudessa onkin 2 isoa pakastinta, niin ne on vielä aika täynnä kesän marjoja ja miehen hamstraamia tarjouslihoja.

4. Voitaikina
Koitin joskus viime kesänä/keväänä tehdä croissantteja alusta loppuun itse, mutta joku siinä voitaikinan kanssa meni pahasti pieleen. Voita vaan pursuili joka paikasta ja kaulitseminen meni mahdottomaksi... Täytyy koittaa tätäkin vielä uudemman kerran.

5. Täydellinen pizza
Pizzaa oon tehnyt kyllä monesti, mutta täydellisyyttä en ole vielä saavuttanut. Viimeisimpään pizzapostaukseen (alkusyksy) sain kyllä hyviä vinkkejä miten onnistua, ja vois kyllä kokeilla onnistumista uudemman kerran. Haluaisin saada pohjasta aivan pyöreän!

6. Joulukinkku
Tänä jouluna tarkoitus olisikin paistaa kinkku! En oo koskaan vielä itse sellaista tehnyt o__O Viime jouluna meillä ei suuremmin joulua vietetty, ja aikaisempina vuosina olen ollut vanhempieni luona missä isäni tavallisesti on kinkunpaistohommissa. Tänä vuonna, kun meillä nyt on yhteinen koti mieheni kanssa, aijon jotakin pientä väkerrellä ja ainakin sen kinkun paistaa :)

7.  Munkit
Munkkejakaan en oo tehny ikinä! Enkä mitään muutakaan, mikä ois uppopaistettu. Ehdottomasti haluaisin kokeilla!

8. Ruisleipä
Ja vielä juurimenetelmää käyttäen. En oo tainnu juurta tehdä ikinä... en mee kyllä vannomaan, en muista kokeiltiinko yläasteen kotitaloustunneilla juurta vai ei. Mutta ois kyllä hirveen mukava kokeilla tätäkin.


Ja tämän haasteen annan eteenpäin seuraaville blogeille:

2 kommenttia:

  1. Hyvä lista, melkeenpa jokaisen olisin voinut poimia omalle listallenikin. Nyt sitten vaan näitä kokeilemaan.

    VastaaPoista
  2. Minun listani on vielä kesken, kun tulee tehtyä kaikkea muuta välillä .....:D

    VastaaPoista