sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Halloween 2012

Happy Halloweeen!
Tänä vuonna vietimme Halloweenia lauantaina 3.11 ystäväni Kaijan luona. Mä olin pukeutunut vihreäksi noidaksi. Mun mielestä oli ihan loogista olla vihreä, mutta joku sanoi ettei muka tänä päivänä vihreyttä ja noitaa osata yhdistää keskenään. Pyh, sanon minä :D

Kekkereiden yhdistävä tekijä oli se, että paikalle oli kutsuttu media-alan opiskelijoita niin ammattikoulun kun ammattikorkeankin puolelta, ja oli kyllä huisin mukava nähdä millaista porukkaa sielä amk:n puolella oli. Itsehän edustin ammattikoulun puolta. Mukavia tyyppejä! Olin myös tosi iloinen siitä, että niin moni oli panostanut asuunsa! Monella oli tosi hienoja maskeerauksia. Harmi vaan, että kävi ne perinteiset ja kameralla tuli otettua ihan tosi vähän kuvia vaikka laukussa pyörikin :( Toisaalta se, että ilman salamaa kuvista ei tullut oikein mitään, ja salaman kanssakin aika karmivia fotoja. Mutta jokusen kuvan tässä esittelen, mitä tuli räpsittyä.


Tässä hieman tarjottavia. Tein synttäreiltäni tuttuja muumionakkeja, ja myös aivokakku on minun tekemäni.

Muumionakit
nakkeja
voitaikinaa
majoneesia
mustaa elintarvikeväriä

Kauli voitaikina suureksi levyksi ja leikkaa siitä pitkiä ja ohuita suikaleita. Kääri suikaleet nakkien ympärille. Paista uunissa 225 asteessa, kunnes voitaikina on saanut hieman väriä pintaansa. Värjää pieni määrä majoneesia mustalla elintarvikevärillä. Tee valkoisesta majoneesista muumioille silmät, ja mustalla majoneesilla pupillit siihen päälle. Parhaita muumionakit ovat hieman lämpiminä!

Aivokakku

aivomuotti
5 liivatelehteä
200 g valkoista suklaata
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaa (taisin laittaa vispikermaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl vettä
jauhemaista elintarvikeväriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota sokeri ja munat vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Yhdistä munasokerivaahto ja kermavaahto. Lisää joukkoon vatkaten myös tuorejuusto ja jäähtynyt suklaasula.

Kiehauta vesi. Liuota joukkoon puristetut liivatelehdet ja kaada seos ohuena nauhana valkosuklaamoussen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Lisää haluamaasi elintarvikeväriä vähän kerrallaan, kunnes olet saavuttanut toivotun sävyn.

Voitelin ensin rypsiöljyllä hyytelöaivomuotin pullasutia käyttäen. Tämä auttaa valmiin hyytelökakun kumoamisessa. Sitten kaadoin valkosuklaamoussen vuokaan ja annoin hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vereksi aivojen päälle laitoin kesällä valmistaamani mansikkahilloa, jota on hieman laimennettu valuvammaksi,


Tässä näkyy tekemäni muffinssit, joiden ohjeen laitoinkin blogiin jo aikaisemmin, ja takana näkyy leipomani cookiet. Viereinen juustopiirakka ja sen takana oleva lohipiirakka ovat kaverin leipomia.


Tarjolla oli myös erilaisia suolapaloja, kuten tässä kuvassa näkyy. Nämä on valmistettu lehtitaikinasta, joka on leikattu kuutioiksi ja päälle laitettu erilaisia täytteitä. Vasemmanpuoleisella lautasella oli muistaakseni seesaminsiementä, jotakin tuorejuustoa (?) ja meloonia. Oikeanpuoleisissa mahtaa olla paprikaa ja juustoa, ja mitähän tuossa päällä on... Nämä olivat talon isännän valmismia herkkuja. Ja aivan vasemmassa reunassa näkyy valmistamani vegaanikeksit.


Homeiset patongit

Esipaistettuja patonkeja
vettä 
elintarvikeväriä

Voitele esipaistetut patongit vedellä, johon olet sekoittanut elintarvikeväriä. Paista pakkauksen ohjeen mukaan.

Ruuat oli muutaman ihmisen mielestä niin karmivan näköisiä, ettei tienneet että uskaltaako niitä maistaa ollenkaan... Olen iloinen että ulkoasu on onnistunut niin hyvin että vierailla on noissut niskavillat pystyyn karmivien ruokien johdosta, mutta toisaalta surettaa ettei sen takia ole välttämättä uskallettu maistaa. :D Kyllä mä joillekin olin jatkuvasti tuputtamassa tekemiäni leivoksia, että maistahan maistahan ;) Ja kyllä ne ihan hyvin teki kauppansa.



Halloweenvieraita, kuollut pariskunta. Muista asuista ei olekaan hyviä kuvia tullut, mitä kehtaisi esitellä :( 

2 kommenttia: