tiistai 16. lokakuuta 2012

Nopea suklaaherkku



Joskus on kaikilla sellaisia päiviä, kun tekis kamalasti mieli jotakin hyvää, muttei jaksaisi paljoa nähdä vaivaa. Kauppaankaan ei millään jaksaisi raahautua. Täällä on tänään vietetty juuri tällaista päivää, ja päätin kokeilla tällaista nopeaa, mikrossa valmistettavaa suklaakakkua. Ainekset on sen verran simppelit että ne todennäköisesti löytyvät jokaisen leipurin kaapista. Ei muuta kun tuumasta toimeen!

Nopea suklaaherkku

4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
1 rkl öljyä
1 muna
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada taikina mikron kestävään kuppiin. Laita mikroon ja mikrota noin 50 sekuntia - 1 minuutti ja 30 sekuntia. Tarkista kakun koostumus viidenkymmenen sekunnin jälkeen, ja jatka, jos et ole tyytyväinen. Tarjoa kakku lämpimänä.

17 kommenttia:

  1. Tämä taitaa olla kyllä ennetyksellisen helppo ja nopea kakku :) Tulee mieleen Englannissa syödyt appiukon tekemät mikro sponge-jälkkärit.

    VastaaPoista
  2. Olitpa laittanut tän ohjeen juuri sopivasti, jotain makeaa teki kovasti mieli. Kokeilin heti tuota ja tosi hyvää tuli tosi helposti! :)

    VastaaPoista
  3. Nopealta vaikuttaa kyllä, mutta hiiri ei ole koskaan hankkinut mikroa :( - ei muista syistä, kuin että aikaa on aina kakun tekoon.
    Toimisikohan tuo ohje uunissakin ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, uunissa paistoaika varmaan pidempi, mikro kun on sellanen taikalaatikko missä kaikki kypsyy paljon nopeampaa...

      Poista
  4. On todella hyvää kannataa tehdä :)

    VastaaPoista
  5. tää on niin parasta, kiitti reseptistä!

    VastaaPoista
  6. Oli muuten hyvää ja helppoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä on kyllä tosi helppo ja nopea herkku! :)

      Poista
    2. Jep, tuli yöllä hirveä makean nälkä eikä kaapissa mitään.. Piti kattoa miten kaakaosta saa nopeasti jotain hyvää tehdyksi :)

      Poista
    3. Heh, noniin :D Hyvä että löytyi ohje!

      Poista
  7. Nam! Hyvää oli :) Tosi helppo ja nopea tehdä makeannälkään. Tosin itse olen hirveä taikinafriikki, joten ensi kerralla taidan syödä tätä pelkkänä taikinana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, taikinan syöminen leipoessa on kyllä yksi parhaista asioista mitä tiedän :D

      Poista
  8. ei minusta tullu kovin hyvää.

    VastaaPoista
  9. mutta nämähän on makuasioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan se, kaikki ei voi tykätä kaikesta :)

      Poista
  10. Muuten tosi hyvä ohje, mutta mielestäni liian iso "taikina". Paistoin ihan ohjeen mukaan, mutta paistotulos ei ollut sitä mitä odotin... :/ Alhaalta n, 3 senttiä ei ollut paistunut ollenkaan, ja ylhäältä n,4-5 senttiä oli täysin paistunut. Hyvän makuinen ja pehmeä suutuntuma olivat kuitenkin plussaa! :)

    VastaaPoista
  11. Kupin muoto vaikuttaa myös lopputulokseen jonkin verran: korkeampaan kuppiin tulee parempi, mitä leveään. Makuasioita tietysti myös, itse tykkään että kuppiin jää jonkin verran taikinaa "kastikkeeksi" :)

    VastaaPoista