keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lepakkoaskarteluja


Testailin tänään hieman askarteluohjetta, jonka sain viimeisimmässä sly- paketissani. Tämä lepakkoidea on yksinkertaisesti vaan niin herttainen, ettei sitä millään voinut sivuuttaa!


Ainekset lepakkoon on melko yksinkertaiset, ja se on muutenkin helppo toteuttaa, mikä on positiivista ainakin itselleni, kun jäi askartelu näin viime tippaan. Tarvitset:
- tyhjiä vessapaperirullia
- mustaa huopaa
- valkoista huopaa
- mustaa kartonkia
- mustaa villalankaa (tai vaikka siimaa?)
- liimaa

Hyödyllisiä tarpeita on myös suuri neula, sakset, pumpulipuikot ja valkoinen värikynä.


Sivele vessapaperirulla liimalla, ja levitä sopivan kokoinen huopapala rullan päälle. Taittele yli menneet palat rullan sisälle.


Minä tein lepakolle silmät valkoisesta huovasta, koska halusin lepakoista ilkeän näköisiä. Voit kuitenkin halutessasi käyttää esim. valmiita irtosilmiä, jolloin lepakko saa aivan uudenlaisen ilmeen. Tai sitten muotoile huovasta lepakolle haluamasi muotoiset silmät ja liimaa paikoilleen, pupillit mustasta huovasta.


Leikkaa lepakolle siivet kartongista ja liimaa ne huovan saumakohdan päälle. Huom! Ota huomioon että silmät ovat oikealla kohdalla. Helpompaa voi olla tehdä siivet ensin ja asetella silmät vasta sen jälkeen.


Laita vielä lopuksi lepakon selkään lenkki, josta saat sen roikkumaan. Hauskoja lepakot vóvat toki myös esim. pöytäkoristeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti