maanantai 1. lokakuuta 2012

Ilmoittautuminen sly21 kierrokselle alkanut!Tänään on alkanut ilmoittautuminen uuteen Salainen Leivontaystävärinkiin, joka on siis 21. järjestettävä rinki! Ilmoittautuminen kestää maanantaihin 15.10.2012 asti, ja suosittelen lämpimästi kaikkia leivonnan ystäviä lähteä mukaan :) Kierros kestää kolme kuukautta, eli marras - joulu- ja tammikuun ajan.

Mistä sly:ssä on kyse?
SLY eli Salainen LeivontaYstävä on rinki, jonka tarkoituksena on ilahduttaa toista ihmistä kerran kuukaudessa ja myös itse saada iloinen yllätys postissa. Ilmottautumisen päätyttyä kierroksen Emo jakaa osallistujat pareihin niin, että sinä lähetät leivonta-aiheisen paketin jollekin ihmiselle, ja saat itse paketin joltakin toiselta, joka on sinun salainen leivontaystäväsi. Pakettien lähettäjää ei tiedetä, vaan se paljastetaan sitten kierroksen lopulla, viimisenä kuukautena. Eli itsekin omalle parille paketteja lähetellessä oma persoonallisuus on pidettävä salassa paljastamiseen asti...

Lähetettävän paketin tulee olla 8 euron arvoinen, johon lisätään vielä postikulut. Enemmänkin saa panostaa jos haluaa, mutta tällöin ei pidä odottaa itse saavansa saman arvoista pakettia. Myös pieni vaivannäkö parin piristämiseksi, kuten käsin tehdyt tai printatut reseptit, kirjeet ja kortit nostattavat paketin arvoa parin silmissä, mutta näitä ylimääräisiä panostuksia ei kuitenkaan tule vähentää rahallisesta arvosta mikä pakettiin tulee panostaa.

Paketin sisältö koostetaan erilaisista leivontaan liittyvistä asioista ja tarvikkeista, kuten raaka-aineista, koristetarvikkeista tai kattaukseen liittyvistä asioista. Mitään pilaantuvaa ei tietenkään lähetetä, kuten kylmää vaativia raaka-aineita.

Esimerkiksi itse olen saanut edeltävällä, sly20 kierroksella seuraavanlaiset paketit:


Elokuun paketti sisälsi hillosokeria, hillopurkin, leivinjauhetta, vaniljasokeri, säilöntäetikettejä. mehupullon ja lehden jossa on reseptejä.


Syyskuun paketti sisälsi fariinisokeria, kanelia, kettukarkkeja, piirakkavuoan ja tuikkukupin. Lokakuun pakettia vielä odotellaan, ja sen mukana paljastuu parini. En voi myöskään näyttää millaisia paketteja olen itse koonnut, sillä parit eivät ole paljastuneet vielä.

Jokaisella kuukaudella on myös omat teemansa, jotka helpottavat pakettien kasaamista. Alkavalla sly21 kierroksella teemat ovat seuraavanlaiset:

Marraskuu: Kuppikakut ja muffinssit
Joulukuu: Jotain juhlavaa
Tammikuu: Tuoretta pullaa, lämmintä leipää

Ilmottautuminen on helppoa. Sinun tulee lähettää sähköpostia kierroksen Emolle ja kertoa, että haluat lähteä mukaan. Vastausviestissä saat lomakkeen, joka sinun tulee täyttää. Siinä kysellään mahdolliset allergiat ja muut mieltymykset, jotta parisi pystyisi kasaamaan sinulle mahdollisimman miellyttävän paketin. Parit jaetaan 22.10 mennessä, ja kierros alkaa marraskuussa.

Käythän kurkkaamassa vielä Originaali Sly - blogia, josta kannattaa vielä lukea säännöt ennen ilmoittautumista. Samalla voit hieman tarkkailla kuluvaa kierrosta, katsella millaisia paketteja muut ovat saaneet ja mitä niistä on leivottu.

Kierroksen aikana osoitettu aktiivisuus on myös ollut tapana palkita. "Porkkanaruusuja" voi kerätä mm. hyödyntämällä kuukauden pakettia ja tekemällä muita pieniä ylimääräisiä asioita, mitkä on sly- blogissa ilmoitettu. Esimerkiksi sly20 kierroksella on ollut ylimääräisenä porkkanatehtävänä keittiöinventaarion tekeminen kerran kuussa. Itse sain tällä kuluvalla kierroksella Maku - lehden sponsoroiman reseptikirjan, jossa on monta aivan ihastuttavaa ohjetta ja vielä herkullisempia kuvia!

Itse olen saanut tästä sly- toiminnasta mukavan harrastuksen. Varaan kuukautta kohden noin 20e, jolla kokoan ja postitan paketin parilleni, ja se ei tunnu pahalta summalta opiskelijankaan kukkarossa. Pakettien suunnittelu toiselle ihmiselle on mukavaa puuhaa, ja on aivan ihana käydä hänen blogistaan lukemassa mitä hän on paketista tykännyt tai mitä on sen pohjalta tullut leivottua. Samalla jännitystä arkeen tuo se oman paketin odotus...

Voit selata tästä linkistä minun kulunutta sly20 kierrostani, saatuja paketteja, niiden pohjalta leivottuja juttuja ja muuta aiheeseen liittyvää. Ja sitten ei muuta kun tutkimaan sly- blogia ja ilmoittautumaan mukaan alkavalle kierrokselle! Minä olen ilmoittautunut jo :)


5 kommenttia:

 1. Ihanasti olet kirjoittanut tänne inspiroivan tekstin :) Kiva että lähdet mukaan seuraavallekkin kierrokselle. Itsekkin olen ilmoittautunut ja malttamattomana jo mietin paketteja vaikka vasta ilmoittautuminen alkanut ja tulevasta parista tiedä mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää on niin koukuttavaa puuhaa että pakkohan sitä on lähteä mukaan uudelle kierrokselle :D Ja aivan ihanan harrastuksen tästä itselleen saa, kun joka kuukausi miettii lähetettäviä paketteja ja odottelee omaansa ^___^ Hehehe, kuulostaa tutulta, itsekin odotan jo uutta kierrosta vaikka edellinenkään ei ole päässyt loppuun :D

   Poista
 2. Olipa kyllä hienosti kuvattu SLY toimintaa. Seuraavan kierroksen emo on kyllä aivan onnesta soikea kun on mukana näin innokasta porukkaa :)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka innostava kirjoitus sinulla! Itse ilmottauduin nyt toista kertaa rinkiin, sitä innolla odottaen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin tämä alkava rinki on toinen, tuo ensimmäinen kerta tempaisi aivan pauloihinsa :D Uutta kierrosta täälläkin odotellaan innolla ^__^

   Poista