maanantai 8. lokakuuta 2012

Puolukkapiirakka


Kylläpä siitä tuntuu olevan aikaa, kun on viimeksi leiponut! Vaikkei siitä oikeasti ole kuin juuri ja juuri kaksi viikkoa blogimerkintöjen perusteella, mutta aika tuntuu pitkältä kun on ollut paljon tekemistä. Koulun myötä olen löytänyt paljon media-hommia ja uutta inspiraatiota, mikä on sitä mun omaa alaa, ja toisaalta halloweensuunnitelmat ovat syöneet oman osansa ajasta. Halloweenjutuista ois tarkotus tehdä kerralla joku iso juttu, joten en ihan vielä julkaise ideoita. Mutta, sitä odotellessa tässä on erittäin maittavan puolukkapiirakan ohje! Mukavan syksyinen herkku, suosittelen kokeilemaan :)

Puolukkapiirakka
uunipellillinen

100 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk (200 g) Pirkka Kevyt kermaviiliä tai
turkkilaista jogurttia
5 dl (250 g) Pirkka puolukoita (pakaste)
Muruseos
75 g voita
1 dl sokeria
1 1/2 dl Pirkka ruisjauhoja

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Vatkaa sillävälin munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää seos kermaviilin/jogurtin ja voin kanssa munasokerivaahtoon. 

Valmista muruseos sekoittamalla sokeri ja ruisjauhot sulatettuun voihin. 

Levitä taikina uunipellille ja ripottele puolukat päälle. Murusta muruseos päällimmäiseksi. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 25 min.

12 kommenttia:

  1. Tuo näyttää hyvälle, tosin korvaisin puolukat jollain muilla kun en niistä välitä ;) nuo karkit tosin voisin tuosta napata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihi ^__^ Mäkin oon puolukasta oppinu pitämään ihan vasta. Ja ei ne vieläkään mitään lemppareita ole, esim. puolukkahilloa en laittas mielelläni minnekään mut tämmöseen makeaan piirakkaan puolukka sopii oikein hyvin :)

      Poista
  2. Tuo kermaviili/jogurtti tuo pohjaan varmaankin mukavasti mehevyyttä - voisin kokeilla tätä reseptiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, niin tuo! Ei tule ollenkaan kuivakkaa piirakkaa :) Suosittelen kokeilemaan ^___^

      Poista
  3. Minä taas suorastaan rakastan puolukoita. Ei aina ehdi lautaselle saati leipomukseen, kun syön lusikalla purkista suoraan :D! Ikeaankin teen usein vain puolukkapurkkiretken :D !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihi, minulla meinaa olla sama homma mustikoiden kanssa :D

      Poista
  4. Herkullisen näköinen piirakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja hyvää oli myös, suosittelen kokeilemaan ^__^

      Poista
  5. Puolukat on ihania. Tätä reseptiä kyllä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Täytyypä illemmalla kirjoitella tuo ohje ylös! Kotona on pakastimessa puolukoita vaikka kuinka paljon eikä niillä oikein muuta käyttöä ole, kun kukaan meidän perheessä ei välitä puolukkahillosta. :) Tietty voisi toimia punasilla viinimarjoillakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täällä kanssa pakastin pullollaan puolukoita, ja puolukkapuuroa on syöty jo niin paljon että oli pakko keksiä jotakin muuta :D Puolukahillosta taas en itse niin välitä niin ei tule sitäkään tehtyä.

      Poista