tiistai 11. syyskuuta 2012

Valoa pimeneviin iltoihin


Lähetin ystävälläni pienen, itse tehdyn lahjan piristämään synkkiä ja myrskyisiä syysiltoja. Värikäs vaahteran lehti sopii syksyn teemaan ja on mukava alunen kynttilälle. Mukaan laitoin myös kortin.


Käytin lehden valmistamiseen tällaista itsekseen kuivuvaa muovailumassaa, jota ei siis tarvitse polttaa ollenkaan. Esineen koosta riippuu kauanko kuivumisessa menee. Tekemäni lehti kuivui noin kaksi päivää, ennen kuin aloin maalata sitä. Massa on siis valkoista. Se on myös helposti muotoiltavaa.


Massan lisäksi on hyvä olla seuraavanlaisia apuvälineitä:

- kaulin, joka on tarkoitettu ainoastaan massojen käsittelyyn (ei sama millä leivot!) mutta myös tasainen pullo ajaa saman asian. Itse käytin pulloa kaulimena.
- vaahteranlehti tai jonkin muun puun lehti, millaisen haluat massasta valmistaa. Paina lehti kaulitulle massalle ja kauli lehteä kiinni massaan, niin että saat muodot kopioitua massan pinnalle. Irrota lehti varovasti, niin ettei massaan jää lehden osia.
- Veitsi. Irrota kuvio veitsellä. Silota leikkuukohtia tai jätä röpelöiseksi, makuasia.

Asettele lehti mieleiseesi muotoon ja jätä kuivumaan.


Kun lehti on täysin kuivinut, maalaa se mieleisilläsi väreillä. Esim. peitevärit sopivat massan maalaamiseen mainiosti. Kokeile halutessasi myös muita värejä, esim. akryylivärit käyvät varmasti oikein hyvin. Anna maalin kuivua. Lehti on sen jälkeen käyttövalmis.


4 kommenttia:

 1. Ratulassa tekivät semmosen ison kulhon raparperinlehden malliin, valoivat kulhon vaan betonista massan sijaan :) Se oli kanssa kivan näköinen.

  VastaaPoista
 2. Ihana... Mulla on raperista tehty lintujen juoma-allas, betonista tehty ja 2 lehti-laattaa. Oma mummoni tehnyt mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kylläpä kuulostaa nämäkin tosi ihanilta! Mullakin on kädet syyhynny tekemään lisää erilaisia lehtijuttusia, ja lähettelemään eri ihmisille kun täällä kotona meillä on jo nurkat täynnä kaikenlaista. :) Täytyy ehkä antaa valta tälle himolle... :D

   Poista