torstai 20. syyskuuta 2012

Pähkinäinen omenapiirakka


Se on aina hirveen mahtavaa, kun saa jännittävän paketin postissa, niinkuin tänään tuli tuo sly- paketti mikä sisälsi vaikka mitä kivaa. Sormet syyhysi päästä hyödyntämään sen sisältöä heti, ja loihdinkin tällaisen omenapiirakan. Näin syksyn tullen monet blogit ja lehdet alkavat tarjota toinen toistaan herkullisempia reseptejä syksyn satoa hyödyntäen, ja omenapiirakastakin on näkynen monenlaista versiota. Ohje, jota nyt itse lähdin kokeilemaan, on peräisin yhdestä sly- kierroksella mukana olevista blogeista. Olen kuvaa ja ohjetta kuolannut monta päivää, joten pakkohan sitä oli sitten kokeilla. Ohje on siis peräisin Päivin pöperöistä. Piirakassa on käytetty paketissa tullutta fariinisokeria ja kanelia. Tarkoitus oli testata myös uutta piirakkavuokaa, mutta tänään mulla ei oo ajatus oikeen minkään asian kanssa kulkenu käsikädessä joten sitä automaattisesti tarttui tähän vanhaan. Mutta, pidemmittä puheitta! Herkkupiiranen valmistuu tällaisella ohjeella:


100 gr voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl hasselpähkinää jauhettuna/rouhittuna
1 tl leivinjauhetta
3 omenaa (omia enemmän, eli sopivasti..)
1/4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl hasselpähkinärouhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, 0,5 dl hasselpähkinää ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan samalla sekoittaen. Levitä taikina piirasvuokaan.

Kuori ja viipaloi omenat. Asettele palaset somasti taikinan päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta sekä kanelia. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Nam! Voiskin kokeilla tätä joskun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi, oli nimittäin hyvää ^__^

      Poista
  2. Ihanan piirakan olet leiponut ja kyllä parisi mieltä lämmittää, kun paketti miellyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihana kuulla ^____^ Tässä täytyy kokeilla myös sitä omenapiirakkaa, jonka ohje oli paketissa mukana, tarkemman tutkailun myötä sekin vaikuttaa vallan herkulliselta!

      Poista
  3. Kiva, kun teit sillä ohjeella, sillä täälläkin tykättiin siitä tosi paljon! Tuo sun kuva on mielettömän kaunis. Kun omenat on noin "pystyssä", on lopputulos aivan erinäköinen kuin omenat "kaatuneina" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tällä ohjeella tuli kyllä tosi hyvä piirakka. Pähkinä ja omena on vaan niin herkku yhdistelmä ^__^

      Poista