tiistai 7. elokuuta 2012

Toffeesuklaa-murokarkit


Mä oon tänään kuolannu koko päivän netistä erilaisia makeisia, ja lopulta en vaan voinut enää hillitä itseäni. Pakkohan sitä oli jotakin tehdä, onhan nyt viimeinen kesälomapäiväkin! (Aina löytyy joku hyvä tekosyy) Nämä murokarkit on helppo ja nopea valmistaa, ja vievät makean himon mennessään.

Tarvitset:
75 g leivontamargariinia tai voita
6 Mars-suklaapatukkaa
7-9 dl riisimuroja

Mittaa kattilaan rasva ja suklaapatukat, sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon riisimurot ja sekoita tasaiseksi.
Jaa seos kahta lusikkaa apuna käyttäen karamelli-, tai muffinivuokiin. Nosta hetkeksi kylmään jähmettymään.

Riisimurojen suhteen kannattaa vähän katsoa, että miten suklaa niitä itseensä imee. Itse käytin 5 vai 6 dl riisimuroja, jonka jälkeen massa oli jo niin tiukkaa, ettei sinne millään olisi enempää saanut menemään.

4 kommenttia:

 1. Oi kun näyttää hyviltä :P

  t:Redrose-Emo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ne kyllä olikin, ei kauaa menny kun mieheni kanssa ahmittiin leffaeväinä. :D

   Poista
 2. Alkaa aina ahdistamaan kun itsellä ei kaapista koskaan oikein löydy mitään aineksia, joista valmistella tällaisia herkkuja. :D
  Toisaalta... Ehkä mun kohdalla on ihan hyvä niin.:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mene ja tiedä.. :D Mulla on nykyään tullu ihan tavaksi, että kaapissa pitää aina olla leivonnan perustarvikkeet, eli jauhoja, voita, munia, jne. Ja joskus harvoin kun suklaat on tarjouksessa niin niitä tulee hamstrattua jemmaan. Tätä ohjetta varten piti kyllä nuo mars- patukat käydä kaupasta hakemassa, mutta kun oli niin kova hinku tehdä jotain ja saada jotain hyvää äkkiä, niin pakkohan sinne kauppaan oli sit kipittää :D

   Poista