sunnuntai 12. elokuuta 2012

Mustikkapiirakka


Mikään ei voita tuoreista mustikoista leivottua piirakkaa, varsinkin kun mustikat on itse kerätty! Mustikkapiirakka on kyllä yks omista suosikeista, ja mustikka marjanakin suosikki. Ja tietysti kaikki muutkin mustikkaleivokset on herkkua...

Tänään kävin tosiaan keräilemässä vähän lisää mustikoita, ja oli muuten aivan mahtava paikka! Kävelymatkan päästä kotoa, ja mustikat olivat valtavan kokoisia ja niitä oli paljon! Ihan mahtavaa, että myös näin lähellä on hyvä keruupaikka, autottomana kun ei kauemmas pääse juuri silloin kun haluaa.

Tämän piirakan ohjeena on käytetty ihan perus mamman marjapiirakan ohjetta, joka on esiintynyt blogissani aikaisemminkin vadelmapiirakan kohdalla, mutta tässäpä se vielä kertauksen vuoksi:

Taikina:
100g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis- tai kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kermaviiliä
1 muna
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl marjoja

Ensimmäisenä vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita. Sekoita sen jälkeen kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan ja taputtele jauhoisin käsin taikinaa myös piirakkavuoan reunoille.

Valmista täyte. Sekoita kermaviiliin muna ja sokerit. Ripottele marjat piirakkapohjan päälle. (Huom, mikäli käytät pakastemarjoja, sekoita niihin ensin n. 2rkl perunajauhoja). Kaada kermaviiliseos marjojen päälle ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.

3 kommenttia:

  1. Ihan samaa mieltä mustikka piirakka on kyllä yksi kesän ehdottomia suosikkeja. Tälle kesälle vielä minulla tekemättä joten täytynee ensi viikonloppuna tämäkin korjata.

    Sinun tekemä piirakka näyttää kyllä todella suussa sulavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, piirakka tosiaan oli herkkua. Ja ihmettelin kovasti, että sitä oli illalla vielä pieni palanen jäljelläkin kun palasin ystävän luota kotiin :D

      Poista