sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Nekut



Tulipa tehtyä nekkuja! Oikeastaan hetken mielijohteesta, sillä sattui olemaan tarvittavat aineetkin kaapissa. Kakun teosta jäi kermaa yli, ja jotenkinhan se piti hyödyntää, ettei jää pilaantumaan... ;) Joten miksipä ei nekkuja!

Oon yrittäny tehdä näitä joskus pienenä, mutta epäonnistuin kun en malttanut keittää massaa tarpeeksi. Nyt keitos sentään onnistui. Mutta sanonpa vaan, että on muuten tahmasta tavaraa! Ens kerralla askartelen ihan suosiolla ne leivinpaperitötteröt ja kokeilen jos massan kaataminen niihin olis vähän helpompaa. Näiden karkkivuokien kanssa homma oli meinaan melkosta askartelua. Massa kovettuu nopeasti, ei meinaa osua kippoihin, lusikoihin kovettuu kovat köntit, jne. Toki massa kävi välillä liedellä lämpiämässä ja homma taas jatkui. Mutta kyllä tässä saa aika tarkka olla.

Mutta sen kummemmitta jorinoitta, tässäpä nekkujen resepti:

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1 ½ dl mantelirouhetta
1 rkl voita

Sekoita kerma, sokeri ja siirappi reilun kokoisessa kattilassa. Kiehauta ja sekoita pohjaa myöten niin, ettei nekkumassa pala pohjaan. Ota kattilan viereen lasillinen jääkylmää vettä, jotta voi kokeilla, onko nekkumassa valmis.

Pudota 8-10 min kuluttua veteen pisara nekkumassaa, odota 10 sekuntia, nosta pallo vedestä ja tarkista sen koostumus. Toista koe, kunnes jäähtyneen pisaran koostumus on sopiva. Yleensä nekkumassaa on keitettävä 15-25 min. Kun massa on valmista, keskeytä keittäminen, lisää mantelirouhe ja voi ja sekoita huolellisesti.

Lusikoi lämmin massa välittömästi pieniin paperivuokiin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kun laitoit reseptis tänne... Kuortaneel kaks tyttöä nekkuja valmistmassa kiitos kiitos kiitos!! Laita lisää reseptei jostai musta herkuista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että reseptistä on ollut iloa. ^__^ Jos sinulla mielessä jokin tietty herkku josta haluaisit reseptin, niin saa ehdottaa! Teen mielelläni :) Ja säännöllisesti koitan kerätä tänne uusia herkkuja, kannattaa pitää blogia silmällä ;)

      Poista