lauantai 21. heinäkuuta 2012

Cookiet






Tänään oli taas leivontapäivä! Tuntuu nimittäin siltä, ettei oo ikuisuuksiin tullut tehtyä mitään, vaikka ei siitä todellisuudessa varmaan ihan niin kauaa aikaa ole... No, mutta tulipahan leivottua! Keksien lisäksi tein suklaakakkupohjan, joka on jääkaapissa maustumassa, huomenna kuvaa siitä. Mutta tässäpä cookieden ohje:

200 g suklaata
100 g saksanpähkinöitä
150 g voita
2 dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

1. Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen taikinan valmistusta.
2. Leikkaa suklaa ja pähkinät pieneksi rouheeksi terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
4. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola. Lisää seos voivaahdon joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
5. Lisää rouhitut suklaapalat ja pähkinät ja sekoita nostellen taikinan joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
6. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Nostele pari ruokalusikallista taikinaa leivinpaperin päälle uunipellille keoiksi. Jätä niiden väliin leviämisvaraa. Tasoita kekojen pinta lusikalla.
7. Kypsennä 12–14 minuuttia eli kunnes keksin pinta halkeilee. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti