sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Dajm- suklaakakku



Kakku:
200g voita
200g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Kuorrute:
2½ dl kuohukermaa
1½ rkl kaakaojauhetta
1½ rkl tomusokeria
2 tuplapakkausta (á 56 g ) Dajm- suklaata

Voitele pyöreä, halkaisijaltaan noin 22 cm:n irtopohjallinen vuoka. (itselläni oli käytössä 26 cm vuoka, ja kakusta tuli mielestäni oikein hyvä - ei ollenkaan liian litteä) Aloita tekeminen sulattamalla voi kulhossa mikroaaltouunissa tai kattilassa liedellä. Taita suklaa pienemmiksi paloiksi, lisää palat lämpimään voihin ja sulata varoen. Sekoita voi ja suklaa tasaikseksi seokseksi ja jäähdytä hiukan.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti, ja lisää joukkoon suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200- asteisin uunin alatasolla 14-15 min. Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä sitä mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta. Vaahdota kerma, mutta älä vatkaa sitä liian kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sihdin läpi kaakaojauhe ja tomusokeri. Murskaa Dajm- suklaat rouheeksi ja kääntele kermavaahtoon. Levitä vaahto kakun pinnalle ja koristele Dajm- rouheella.

Resepti: Mia Öhrn - Uudet Suklaaherkut

Tällainen tuli siis suklaakakustani. Kannatti odottaa yön yli, vaikkei millään ois malttanu, tuli nimittäin aivan syntisen hyvää....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti